Pénzügyön/Könyvelésen dolgozók! mennyit túlóráztok egy átlagos hónapban? (Nem Big4)
Én másfél éve vagyok egy multinál és havi átlagban 35 óra túlórám van (14 hónapja vezetem), a kollégáimét nem tartom nyilván, de sokszor ők hamarabb kezdenek mint én és tovább is maradnak. Sajnos nem kapunk új embert, nincs rá keret, a túlórákat nem fizetik és a gyakorlatban csúsztatni sem lehet. Eddig egy helyen voltam, ott havonta nagyon max 6-7 óra jött össze pluszban, az is csak a havi záráskor vagy ha kollégát kellett helyettesítettem.
A váltáson gondolkodom, na de mennyire valid indok a kompenzáció nélküli túlóra és a work-life balance hiánya? A fizu sem jó, főleg ennek fényében...
Amúgy szakmailag fejlődök, főnököm és a csapatom szuper.
"na de mennyire valid indok a kompenzáció nélküli túlóra "
Teljesen, másrészről pedig ez illegális.
Havi 3-4 órát de csak akkor ha valaki beteg lesz.
Rendesen kifizettetem velük a túlórákat ezért nem erőltetik csak ha tényleg nagyon kell.
Én nem túlórázom. Milyen multinál vagy ahol így kezelik a túlórákat? :D Az ehhez hasonló fizetetlen túlórákat egy kkv-ban el tudom képzelni, egy multinál nem.
Ha ilyen szuper a főnököd akkor említsd meg neki a dolgot. Amúgy mi az, hogy mennyire jó indok? Senkinek nem kell megindokolnod miért jönnél el, a munkáltatónak meg pláne nem. Pályázz meg állásokat, ha lesznek ajánlataid, akkor vagy eljössz vagy sokkal jobb alkupoziciód lesz a mostani munkaadóddal szemben. :)
#6: ó a főnök tudja és látja, hogy mennyit túlórázunk, az a baj, hogy nagyon kéne plusz egy ember a csapatba, de állítólag nincs rá keret a központ szerint.
Az indoklást úgy értettem, hogy az új helyen az interjúk során szinte mindenhol megkérdezik, hogy miért akarok váltani. Igazság szerint csak a túlórákat tudnám felhozni indoklásnak, mást nem.
Ha nincs rá keret és nem fizetik ki, nem lehet lecsúsztatni, akkor gyakorlatilag rajtatok spórolnak. Én biztos nem hagynám, hogy egy vállalat így élősködjön rajtam. Miért adod oda a cégnek azt a napi egy órát ingyen az életetből? Ha ma meghalnál, holnap minden menne ugyanúgy tovább a cégnél, le sem szarnának.
Egy állásinerjún meg elég erős indok, amit írsz, nagyon nem is lehet vele vitatkozni. Emiatt nem fognak téged elutasítani a HR-esek. Ha meg igen, akkor csak jól jársz, mert nagy valószínűséggel azon a helyen is kihasználnának. :)
Én ezért váltottam.
Évzáráskor ha összesen 3óra összejön sokat mondok ezen a helyen. Oké, most pénteken 2óra plusszom lett, de az is inkább a hogyabúsbanemstimmel kíváncsiság mint a feladat volt az oka, és fel sem tűnt hogy elrohant az idő. És itt megfizetik, kivehető
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!