Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ki mit tenne ilyenkor ?

Ki mit tenne ilyenkor ?

Figyelt kérdés
Az van hogy jelenleg dolgozok étteremben felszolgáló,pincérként. Na most...17 éves vagyok es nincs végzetségem a szakmáról. Viszont dolgoztam nem olyan hosszu időt a szakmában külföldön. Haza jöttünk és felvettek itthon is úgy hogy felszólgálónak mert szülői aláírással lehet dolgozni nem diákszövetkezet által. Már lassan több mint 1 hónapja dolgozok 1000ft órabérben. Napilejelentéssel. Jo persze bekell még tanítsanak meg megkell még tanuljam az étlapot meg minden, ezeket elvárják tőlem. Ezzel eddig nem is lenne probléma de se a TB-m nincs fizetve, végül a szüleim még mindíg nem irtak alá semmit, én sem irtam még alá semmit csak a fizut a borítékon mikor kaptam. Eleinte jo volt mert huzamisan egymás után 10 óráztam ami 10.000ft volt 3 napra. Elv.próbaidőn vagyok. Hát multkor a főnök kérdezte meg tőlem hogy mivan a TB-mel ,hogy van fizetve? Ki fizet? Szüleim fizetik? Én meg erre nem tudtam mit mondani mert anyáék szerint is tudtunkkal neki kellene fizetnie. Elv.3 hónap után akar nekem papírt adi, bejelenteni. Mostmár így hogy eltelt egy hónap de már az elején is elvárták/elvárják mai napig is hogy már tudjam az étlapot tudjak mindenféle italt elkészíteni, alkoholos italt is szolgálhatok fel pedig kiskoru vagyok és elis várja hogy felszolgáljam. + Kezelnem a kiszállításos gépet már a foodpandát akkor a telefonos rendeléseket is, már a fél étlapot tudom ezáltal pincérkedhetek is. De egyedül azt nem tehetem hogy: nem zárhatom az éttermet ami oke mert hivatalosan nem vagyok meg 18 és az nem zárhat vagy nyithat oke aláírom. De se a brifkót vagy hogy kell írni fizetéskor azt sem használhatom (nem fizettethetek) mindent en csinalok: felveszem a rendelést, felszolgálom az ételt és en is hozom le az asztalt , kedves is vagyok a vendégekkel meg minden, és akkor fizetésnél kimegy más és én egy fillér borravalót nem kapok nem is kaptam soha ezalatt az 1 hónap alatt. Tehát ö csak fizettetni megy ki és ő teszi zsebre a borravalót ami oke hogy nem vagyok pincér de sokszor miattam adják és az nekem járna. De tegyük fel ezt is elnézem . És akkor most van az hogy 1 hónapja dolgozok, mindennap elmondják hogy jó vagy és egyik legügyesebb de a főnök egyre kevesebbeket dolgoztat mostmár csak 4 és fél órákra vagyok beírva úgy hogy 2 napot nem is kell dolgozzak és 2 heti fizuba vagyok éz 2 hetente össz vissz keresek 40.000ft.-ot. a legtöbb amit kaptam fél hónapra az 60 volt. Mellesleg úgykezelnek mint a diákmunkás 15 éves kolleganőmet és még bunkók is, mindent amit nem tudok kinevetnek a konyhán hátul. Na most ki mit csinálna a helyemben ilyenkor? Ha valakinek van erre valami jó ötlete az kérem irjon már mert amugy nem lenne baj vele meg szeretnwk itt dolgozni meg szeretem a kihívásokat meg nár a főnöknek kb. Én könyörgök a túlórákért és mellesleg elég lekezelő is velem a főnök. Magyarul megszakadásig dolgozok hétfőtöl szombatig és hülyének vagyok nézve mert hogy én nem huszon meg harminc éves vagyok hanem 17. Nem az mert néha normálisak meg sokat segírettek de hátul a konyhán akiktől sajna mindennap kérnem kell az ebédet ami tök kínos kedvesnek és elnézőnek kell leneem . Ha nem szólok akkor hülyének néznek hameg igen akkor az a baj és azért néznek hülyének. Ja és táppénzt se fizetnek így lázason is kell menjek mert multkor bereg voltam, otthon voltam és nem lett kifizetve pedig táppénzes papírt is intéztem. De semmi. Akkor azalatt az idő alatt minden órába hivogattak hogy mikor megyek már mert kell az ember . Akkor csaknem én vagyok a hibás ha még mondták is hogy jó vagyok és nagyon kellek is de úgy bánnak velem mint egy ide oda rakhato kirakati bábuval vagy egy darab szarral mert klmondják hogy álljak a belteraszunkra üdvözölni a vendégeket. Multkor "hülyéskedésből" egy vendég ilyen flörtölösen kérdezgetett rólam elmondtam neki így finoman hogy nincs papírom de idősebb huszonéves munkatársam ott volt és hallotta hogy a vendég aki szintén vendéglátásban dolgozott megkérdezte hogy akkor hogy vagy miert vagyok meg itt és erre megszólalt fiú munkatársan hogy DISZNEK! Én meg így magamban kössz! Te hat nagyon bonyolult.😩😑😔

2021. nov. 4. 19:09
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
#10 igen, én is ezeket tudom. Ezért kérdeztem a hármast, hogy miről beszél.
2021. nov. 5. 17:00
 12/15 anonim ***** válasza:
57%

Tökmindegy, mivel a kérdező 18 éven aluli, így a szülei után van tb-je, ha a szüleinek van.

Egyébként 18 éven alulinak nem alanyi jogon jár a tb vagy kötelező egyáltalán? (mivel 18 éven aluli így NEM JOGKÉPES)

Csakmert egy hajléktalannak is alanyi jogon járnak az ellátások (sőt soron kívülire veszik), ha fizet valami ha nem!

2021. nov. 7. 10:50
 13/15 anonim ***** válasza:
57%

A hármas arról beszél ami az általánosságban köztudott, de sok kérdező meg kihagyja azt, hogy a kérdező 18 éven aluli!

Rá nem azok vonatkoznak mint egy jogilag felnőttre!

2021. nov. 7. 10:52
 14/15 anonim ***** válasza:
57%
- vagyis sok válaszoló kihagyja.
2021. nov. 7. 10:53
 15/15 anonim ***** válasza:
57%
De ha nem tanul tovább, nem jogosult rá. Legfeljebb annyi a kérdés, hogy mikor szűntek meg a tanulmányai, mikor járt le a diákigazolványa. [link]
2021. nov. 7. 14:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!