A szakmai gyakorlat letelte után maradhattatok?
Nem.
Oda kb kihalásos alapon lehetett volna berekülni, de megvoltak a fix emberek.
Állami cég? Önkormányzat?
Mert én pl. multinál vagyok és ott a teljesítmény számít. Cserélődnek is az emberek, sokat küldenek el a hanyag, lassú munkájuk miatt.
Az önkormányzatnál még az állásinterjú szakaszig se jutottam el, többször nem is jelentkeztem, nem nekem lett kitalálva. :D
Nem, kis méretű szakműhely.
Van négy munkaállás, meg négy szaki, és annyi. Azok meg bebetonozott emberek ott, max az ő helyükre lehetne bekerülni, de ők mind tízen év tapasztalattal rendelkező jó szakemberek, nem fog a főnök a helyükre felvenni egy pályakezdőt.
Nem annyira lehet abból következtetéseket levonni, hogy itt kinek mi a tapasztalata. Ez az adott cég belső viszonyaitól, igényeitől függ és hogy mennyire bővítenek, vagy mennyire cserélődnek az emberek.
Ahogy pl. #3 is írta, ahol állandó, jól bevált gárda van és őket épp elég a cégnek eltartani, nincs szükség több emberre, ők nem cserélődnek, ott teljesen mindegy, hogy mennyire vagy nekik szimpatikus, akkor se tudnak mit kezdeni még egy emberrel. (Egyébként ez a legideálisabb munkahely, csak ilyen helyre bekerülni nehéz.)
Ahol gyakran forognak az emberek, ott általában kevésbé is becsülik őket, talán pont ezért is van nagyobb pörgés, mert egy idő után elege lesz az embereknek a munkából, vagy a cégből. A fejlődés miatti felvétel meg általában időszakos egy-egy cég életében, nem annyira szoktak a cégek folyamatosan fejlődni a végtelenségig. Inkább periodikus. Egy darabig működik adott méretben, aztán, ha annyira sok a munka és megrendelés, akkor bővítenek, ha ez fenntarthatónak tűnik, aztán azzal a létszámmal mennek tovább, amíg tartható és jó eséllyel minden további bővülés egyre ritkább - persze cége és piaca is válogatja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!