Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Megérné szakmát váltani?

Megérné szakmát váltani?

Figyelt kérdés

Kissé döntésképtelen vagyok.

Van már mester diplomám, ebben is dolgozom. A tanulással együtt kb. 11 éve vagyok ebben a szférában. Viszont nem tetszik annyira, a fizetés se annyira jó, a karrier utam se tűnik jónak, alkalmazotti létből meg úgysem tudok kitörni, mert nincsenek kapcsolataim, hogy saját irodát vigyek. A jelen munkahelyem eléggé kiéget, mégis van olyan része ennek a szakmának, ami érdkelne. Ez kb. 2-3 darab cég az egész országban... Vagyis esély kb. nulla bekerülni, 4 évente nyílik meg ott egy pozíció...

Elkezdtem 2 éve IT- bsc képzést, levelezőn nyomom, teszik, jó dolog, gyerekkorom óta érdekel az IT. Gondolkodom, hogy váltanék erre, mert végzéshez közel vagyok, talán fel is vennének.

A fizetés nagyon jó az IT vonalon, viszont zavarna, hogy az előző szakmám ott hagynám, ami ezer szállal kötődik ahhoz az énképemhez, amit jónak tartok.

Lövésem nincs mit csináljak, lehet az IT-ban elbuknék, és itt állnék munka nélkül. És a fizetésben vissza is kellene lépni, nem keveset, kb. nettó 100e-t.

2021. okt. 4. 21:25
 1/6 anonim ***** válasza:
szinte lehetetlen belebukni az ITbe
2021. okt. 4. 22:44
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
IT-ban egy dolog nehez, megtalalni az elso munkahelyed es 2 ev munkaviszonyt ossszeszedni. Utana a recruiterek mint a kis olebek liheg ek utanad es visznek cegrol cegre
2021. okt. 5. 06:20
 3/6 anonim ***** válasza:
Mi a szakmád? Hogyan tudnád IT-val kombinálni?
2021. okt. 5. 08:08
 4/6 A kérdező kommentje:

Jog

Kombinálni lehetne, talán audit, adatvédelem irányból, de az a terület nem érdekel annyira.

2021. okt. 5. 12:35
 5/6 anonim ***** válasza:

Pedig az it bsc-d joggal kombinálva baromi erős kombónak hangzik kívülállóként, főleg hogy érted mindkettőt.

Big4 tanácsadás esetleg?

2021. okt. 5. 13:32
 6/6 A kérdező kommentje:
Gondoltam a BIg4-ra is, nincs benne tapasztalatom, de sok ismerős menekült onnan, az alacsony fizetés, és a 16 óra munka miat...
2021. okt. 5. 16:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!