Az IT üzemeltetés fizetésben lehet ott, mint a fejlesztés?
Figyelt kérdés
Van egy barátom, ő üzemeltetőként dolgozik,viszont elég jó a fizetése.
Jobb, mint nekem, aki fejlesztőként dolgozik.
Mennyire gyakori ez?
2021. szept. 26. 10:01
1/8 anonim válasza:
IT-ban csak annak magas a fizetese aki kiharcolja maganak. Nagyon sok batratom van IT-ban, viszonylag soknak tudom a fizeteset, es sokan meglepoen keveset keresnek. En tesztmernok vagyok, Budapesten, netto 800k-t keresek 6 ev tapasztalattal, tudom mirol beszelek :)
2/8 anonim válasza:
Rengeteg dologtól függ, hogy mennyit keres egy fejlesztő és egy üzemeltető.
3/8 anonim válasza:
#1 én többet keresek nálad és nem kellett semmit kiharcolnom. Váltottam 2-3 évente a megfelelő cégekhez és ennyi. Mondjuk én fejlesztő vagyok.
4/8 anonim válasza:
IT-ban nagyon rosszak a fizetések, ezért is dolgoznak zömmel ott pályakezdők.
5/8 anonim válasza:
4-es vagyok, az üzemeltetőkre gondoltam persze.
6/8 anonim válasza:
Nem, ott ahol a fodrászoké és a burkolóké. :)
7/8 anonim válasza:
Mi számít üzemeltetésének? Egy gimnáziumban Windows 10-et telepíteni, vagy mostanában a Cloud engineering pozíciók.
Azt mondanám, hogy Cloudos/Devops pozíciók esetében jobb a fizetés mint egy átlag senior fejlesztő esetben.
8/8 anonim válasza:
Üzemeltetés is olyan mint a fejlesztés, hogy aki képzi magát és naprakészen tartja a tudását jóval többet keres.
Szórás az sokkal nagyobb mert az iskolai rendszergazdától a cloud architekt -ig minden előfordul.
Üzemeltetőként érdemes ITIL, Cisco, vSphere, Microsoft és hasonló vizsgákat letenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!