Ha munkanélküli vagyok és találok munkát, mikor kell intéznem a központban a megszüntetést?
Ha kiderül, hogy felvettek valahová, mikor kell bemennem a munkanélküli járadék lemondását intéznem? Meddig jár ez a juttatás? A munkaszerződés megkötéséig?
Ha bemegyek munkába állás előtt (praktikusan ez jobb lenne, mert ha már dolgozom, nem fogok tudni 4-5 órát álldogálni a munkaügyi központban) - akkor attól a naptól már nem folyósítják, vagy akkor is a munkaszerződés dátuma lesz a mérvadó?
szabály az, hogy 1 nappal előtte kell jelezned feléjük. Faxon is lehet küldeni, vagy személyesen bemenni.
Kérdezik a szerződésed kezdetének dátumát, az új munkahely nevét, címét, adószámát. Ezeket. Én előtte egy nappal küldtem nekik egy ilyen faxot, de már az új munkahelyről küldtem el, asszem, megkértem őket, hogy hagy küldjek, mert nekem nincs faxom, és simán megengedték, és akkor már be is tanultam pár órát aznap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!