Mennyire reális ez a dániai fizetés?
Mivel mindig nézelődöm, hogy hol lehetne, valami jobb lehetőséget találni, mert nettó 160000-ből nem nagyon fogok soha külön költözni édesanyámtól, így felvetődött bennem a külföldi munka gondolata is.
Mennyire reális az, hogy Dániában 100-105 korona az órabér (mezőgazdasági munka)?
Ha ezt 45Ft-tal váltom át, s napi 8 órával számolok 36-38000Ft jön ki.
Azaz ha havi 23 munkanappal számolok 828-870000Ft-ot is meg lehetne keresni?
Ez reális?
Tudom, biztos más az árszínvonal (azaz a bolti termékek ára is jóval drágább lehet ott), de ez tényleg így van?
Reális, de lakni is kell valahol, egy normális lakás bérlése pedig ennek kb a felét elviszi.
Természetesen ha kinn munkásszállón tolod és hazahozod a pénzt, úgy szép summa. De valamit valamiért.
Nyugati nyelvek közül angolul beszélek (ebből anno felsőfokú nyelvvizsgát tettem...és ezt használom is, olvasok, beszélek), németet tanultam, de az nagyon gyenge színvonalú volt.
Még szerbül tudok, de nyilván azt sem tudnám ott nagyon használni....
Köszönöm a válaszokat!
Személyes tapasztalatról tudok beszélni, mivel nagyon rövid ideig csak, de dolgoztam kint Dániában. Csak egy köcsög volt a főnök és inkább leléptem, mert az a meló nem ér annyit, hogy az általad leírt órabértől kevesebbért kockáztassam a testi épségemet (én 2400Ftos órabérért voltam, ami a fele, mint amit leírtál).
Az-az órabér amit leírtál reális, sajnos ilyen órabérekért szeretnek dolgoztatni a mezőgazdaságban, mert tudják ennyiért is eljön a kelet-európai dolgozni nekik.
Az árak meg ahogy előttem írták tudnak drágák lenni. Én az egyik ilyen boltba vásároltam mindig:
Látod, darált hús is 99 Dán korona most. Szőlő 25 Dk, 650g krumpli 15Dk, stb.
Lakhatással úgy nem lenne gondod míg farmokon dolgozol, mert azt ingyen kapod elvileg. Csak a probléma azzal szokott lenni, hogy nem tudhatod előre milyen a szállás. A gazdák előszeretettel szeretnek hazudni a szállásról, még az se zavarja őket, hogy külön szerződést kell kötniük a közvetítőcéggel, akkor is mindent bekamuznak. Nálam is úgy volt, hogy a gazda azt mondta a közvetítőnek teljesen felszerelt a szállás, kész van minden, stb. Aztán semmi nem volt kész mikor megérkeztem. Se konyha, se hűtő nem volt, se mosógép, se semmi. Pénteken foglaltam el a "szállást" (hiába, hogy már szerda este megérkeztem), de fürdési meg mosási lehetőségem csak vasárnap estére lett. Úgyhogy ezzel érdemes vigyázni.
Emiatt a legfőbb tanácsom az, hogy legyen nálad bőven pénz mikor kimész, legalább annyi, hogyha ilyen van, akkor egyből meg tudj fordulni és indulni haza.
Meg amíg nem is kapsz fizetést, addig is meg tudj élni valamiből. Meg a hirdetésekkel is vigyázz, a közvetítő is szeret bekamuzni ott dolgokat, főleg a boltba járási lehetőségekről, stb (nekem a legközelebbi bolt 4,2 kmre volt).
Melyik közvetítőnek nézted az állását?
Hirtelen ennyi jutott eszembe. Van valami kérdésed még írj.
Köszönöm a kimerítő választ:
Bixter Work Danmark - ennek a hirdetését dobta fel a facebook.
Tudom, hogy van kockázata a lehúzásnak, meg átverésnek sajnos, csak itthon sem látok előttem semmi reális célt.
Ismerem őket, nekem is elkezdte feldobálni az oldalukat. De ők nem tudom foglalkoznak-e magyarokkal. Most megnéztem direkt a honlapjukat, nem tudod beállítani, hogy te Magyarországról jelentkeznél. Kérdezz rájuk előtte. Meg ahogy nézegettem a FB oldalukat ők inkább mindenféle más etnikumú bevándorlókkal foglalkoznak.
Ami úgy foglalkozik magyarokkal és tudok róla az AndreasAgro meg a GoWork. Előbbivel van tapasztalatom, velük vigyázni kell és nem hagyni magadat, mert akkor pocsék fizetést adnak neked. Saját tapasztalat alapján viszont legalább valamennyire kiállnak érted (mikor kiderült zűr van a szállással, nem is akarták engedni, hogy dolgozzak, utána is úgy volt megbeszélve, hogyha pár napon belül nem lesz elintézve a szállás, akkor be kell fejeznem a munkát és kötelezően átküldenek egy közeli motelba, amit a gazdának kellett volna fizetni, amíg nem találnak más melót nekem.
Ami lemaradt Dániánál, hogy készülj fel, ha nincs autód meg jogsid, akkor elég szívás tud lenni a kiutazás, ha nem repülővel mész.
Meg, ha tényleg Dániát akarod választani már most kezd el gyakorolni a dán nyelvet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!