Mennyi lenne az a fizetés, amiből TE jelenleg egy átlag színvonalon meg tudnál élni? És mennyit keresel ehhez képest most?
Kb 200 ezerből meg tudnék élni saját lakásban.
Csak akkor nem lenne miből félrerakni, és a szülőket se tudnám támogatni. Most keresek annyit, hogy félrerakni is tudjak.
Nettó 250.000 ft-ot keresek szobát bérelve + utazás. Plusz kaja, plusz egyéb egészségügyi kezelések, amiről nem tehetek(születési). Nullára jövök ki!
Mivel ezzel napról-napra élek, így legalább nettó 450.000 ft kellene.
Akkor már tudnék tanfolyamokba is invesztálni, tanulni, fejlődni.
Nyugdíjra, magán egészségügyi ellátásra, 1-2 évi vésztartalékra is félretenni, ha baj lenne!
Ha családot szeretnék(magyarországi éhbérekre soha), akkor minimum nettó 800-1 millió ft kell. Szar közoktatás, szar egészségügy, létbizonytalanság miatt.
Jelenlegi munkahelyemen, jelenlegi fizetésemmel, saját lakásban simán meg tudnák élni, csak félretenni nehezebb lenne és lehet a "hétvégi kiadásaim" (haverokkal kocsmázás, utazgatás, fesztiválozás stb) visszább kellene vennem.
200-220 között keresek átlagban, vannak jobb hónapok (közel 300), de 200 alá nem megy szinte soha a fizetés.
A mostani munkahelyemen tudok annyit enni amennyit akarok, szóval kajára sokat nem kellene költenem.
A rezsije itt egy kisebb (40nm-es) lakásnak kb 30-ból megvan, télen max 40.
Kocsim nincs, arra nem kell költenem, tömegközlekedésre sem, mivel bringázok mindenhova (10 perc a munkahelyem jelenleg).
Szóval szerintem én meg tudnék élni bőven.
1 milla felett van a havi fizetésem, de 150-200 ezerből simán meg tudok élni (rezsi, ennivaló, tankolás, nem veszek márkás cuccokat, és nem vagyok közösségi bulizós típus).
A többit forgatom, hogy tudjak venni megfelelő lakást (amit majd kicsit drágább lesz fenntartani).
31/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!