Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Állásinterjún miért kérdezik...

Állásinterjún miért kérdezik meg, hogy hány négyzetméteres lakásban lakom?

Figyelt kérdés
2021. szept. 1. 16:33
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
32%
Mert igy tartja kedvuk.
2021. szept. 1. 16:34
 2/17 anonim ***** válasza:
30%
mivan
2021. szept. 1. 16:42
 3/17 A kérdező kommentje:

Elhangzottak a következő kérdések:

- hanyadik kerületben lakom

- házban vagy lakásban lakom

- mekkora a lakás

- hány négyzetméter a lakás

Kicsit furcsállom. Mi közük ehhez?

2021. szept. 1. 17:15
 4/17 anonim ***** válasza:
81%

Tulajdonképpen már a kerületet sem lehetne megkérdezni, mert hátrányos megkülönböztetést okozhat. Az utolsó 3 kérdés megdöbbentő, soha nem hallottam még ilyenről.

Ha szabad tudni, milyen, mekkora cég volt ahol ilyet kérdeztek?

2021. szept. 1. 17:30
 5/17 anonim ***** válasza:
67%
Valoban felettebb fura. Nem erzem meg hatso szandekkal sem a kerdes relevanciajat.
2021. szept. 1. 17:37
 6/17 A kérdező kommentje:
Egy amerikai cég magyar osztálya. Nem videóinterjún hangzott el a kérdés, hanem a nyelvi készségek felmérése közben. Miután mondtam, hogy két szobás a lakás, újra kérdezett az interjúztató, hogy "igen, de hány négyzetméter?". Amikor megkérdeztem, hogy mi ennek a jelentősége, azt mondta, hogy egy ilyen interjún néha feltesznek nem odavágó kérdéseket is. Nem tudok másra gondolni, mint hogy a vagyoni helyzetemet akarta kipuhatolni.
2021. szept. 1. 17:45
 7/17 anonim ***** válasza:
80%

Ha nem magyar volt az interjúztató, akkor én felhívtam volna rá a figyelmét, hogy jogszabályba ütközik, amit kérdez.

Amúgy nekem inkább az a tippem, hogy vagy tényleg az angoltudàsod érdekelte őket, vagy az, hogy tudsz-e home-officeból dolgozni.

2021. szept. 1. 18:28
 8/17 anonim ***** válasza:
26%

7-es vagyok. Amúgy az amcsik nagyon furcsák. Pl. kifejezetten megadhatsz a jelentkezéa végén olyan személyes adatokat, amiket Magyarországon messze nem tehetnek fel, pl. rassz, nem, vallás stb. Őszintén nem értem, hogy egy ennyire liberális országban ez mi???

Illetve hallottam olyat, hogy Hollandiában pl. beszélnek felvételnél a jelenlegi munkáltatóddal, mielőtt felvesznek. Több ismerősöm is lehidalt, mikor közölék velük, hogy akkor ez a következő lépés.

2021. szept. 1. 18:33
 9/17 anonim ***** válasza:
80%

8

Japán cégnél vagyok, itt is ha volt korábbi munkáltató felhívják.

Bár poén, mert annyira rendesek a magyar cégek, hogy aki rosszul doglozik azt ajnározzák, aki pedig jól dolgozik a földbe döngölve szidják.

Tapasztalat.

2021. szept. 1. 19:00
 10/17 A kérdező kommentje:
Lehet, hogy félreérthető voltam, de az interjúztató magyar volt. Azt meg, bocsánat, de nagyon mondvacsináltnak érzem, hogy a home office miatt érdekelte volna a lakás mérete. Eleve szó sem esett home office-ról. De ha igen, akkor is elmondta volna, hogy erről van szó.
2021. szept. 1. 19:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!