Asszisztensi álláshirdetést adtam fel, beírtam "gépírás feltétel" - mégis miért jelentkeznek olyanok, akik nem tudnak gépelni?
Irodai munka, beírtam a hirdetésbe is, hogy gépírás feltétel (külön kiemeltem, hogy képzettséget nem igényel, csak a jelentkező gyakorlottan tudjon gépelni).
Jelentkeztek vagy 100-an, behívtam 7-et, és egyik sem tud (konkrétan 3-an helyesen sem tudtak írni), nem értem, akkor mégis minek jelentkeznek?
Define gépírás? Teljesen vakon gépeljen gyorsan vagy ránézhet a billentyűzetre az ember? Mennyi szót vársz el percenként?
Azért jó lenne konkrétumokat írni, mert ez kb a "versenyképes" fizetés szintjén van és még csodálkozol, hogy nincs megfelelő jelölt.
Ilyen tündérmanó szárnyas fejvadász szintű hirdetésekkel mit akarsz?
Nekem is lenne egy kérdésem: Amikor egy állasra jelentkezem, és nem rám esik a választás, akkor a 90% válaszra sem méltat. Ez miért van?
Na, ugyanezért jelentkeznek olyanok is az állásra, akiknek közük nincs hozzá.
Azért mert vannak olyan intelligensek hogy hamar megtanulják nem nagy "ördöngösség"
Ennyire nehezen megy a logika?
"hamar megtanulják" - Ó Édes Istenem, ezek szerint ezt gondolhatják... Aki tud gépelni, az 300-500 karaktert leüt percenként. Amúgy vagy egy 2 éves képzésen tanítják, vagy 5+ év gémerkedés alatt megtanulható.
"90% válaszra sem méltat. Ez miért van?" - 2 hete adtam fel hirdetést, és még nem vettem fel senkit, ergó a többi jelentkező még versenyben van (ezért nem mondtam le), és itt azért felmerül a kérdés, ha holnap felveszek valakit, és mondjuk 2 hét múlva kiderül, hogy alkalmatlan, akkor? - Mondjak le holnap mindenkit, és 2 hét múlva újra hirdessem meg az állást?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!