Bruttó 450 ezer gépészmérnökként alacsony fizetésnek
számít Budapesten?
Figyelt kérdés
Épületgépész tervezési munkák mérnökirodában, 5 év tapasztalat, de inkább segéd szerepben, aláírási jogosultság, kamarai tagság, komoly felelősség nélküli pozícióban.
Pontosan ahogy a 11-es írja. És ezzel nem lehúzni akarlak, de a kulcsszavak itt akkor is a "segéd" és a "felelősség" hiánya.
2021. aug. 18. 09:18
13/23 anonim válasza:
En palyakezdokent kapok brutto 430-at, egyetem mellett.
2021. aug. 18. 09:32
14/23 anonim válasza:
Kevés. Bár nyilván attól is függ, hogy hol dolgozol. Budapesten kivitelezői projektekre vadásszák az épületgépész projektvezetőket. Nettó 500-600 ezret alsó hangon megkeres az ember hófehéren, de olyan ajánlatot is "kaptam már", hogy mindegy mennyit kér, ha tudok gépészt, hozzak. :) El is szoktam gondolkozni, hogy miért lettem én építő és nem gépész...
5 év tapasztalattal válts. Nem éri meg még éveket beleölni a "segéd" pozícióba", csak elmennek melletted a lehetőségek.
2021. aug. 18. 09:50
15/23 anonim válasza:
Ha összekapnád magad egy kicsit duplázni tudnál
2021. aug. 18. 13:13
16/23 anonim válasza:
Ez pályakezdő fizetés. 5 év tapasztalattal ennél már jóval többet kellene.
2021. aug. 18. 13:46
17/23 anonim válasza:
Ez nagyon kevés 5 tapasztalattal. Már rég váltani kellett volna. Az ilyen munkákat csak 1-2 évig szabad csinálni, hogy legyen valami az önéletrajzodban.
2021. aug. 18. 14:24
18/23 A kérdező kommentje:
Mérnöki tervező munkát végzek, a "segéd" szerepet úgy értettem, hogy nem én vagyok a főmérnök, általában nem én irányítom a projekteket, nem én hozom a legfontosabb döntéseket, nem én írom alá a terveket, nem az én nevemen fut az engedélyeztetés.
Az lehet, hogy a gépipart kellett volna választanom, de ez a terület jobban érdekelt, szakmailag nem bántam meg. Az építőipar talán erőteljesebben ciklikus, mint a gépipar, de azért ott is vannak jobb, rosszabb évek.
2021. aug. 18. 20:14
19/23 anonim válasza:
Egyébként ez gép , de főleg járműiparban tényleg belépő bér körül mozog. Plusz még mondjuk cafi.
2021. aug. 19. 05:48
20/23 anonim válasza:
De egyenként rengeteg gyártó cég több ezer négyzetméteren karbantartja illetve fejleszti az épületgépészeti rendszereit. Szoktak is ezen karbantartási és felújítási munkákra (terveztetés, anyag beszerzés , vállalkozók keresése/versenyeztetésé, munka levezénylése) projektmenedzsereket és hasonlókat keresni. Igaz, hogy inkább a tervezői oldalról látod nem kivitelezésről de a te tapasztalatod könnyen lehet ilyen helyekre belépő.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!