Milyen itt dolgozni?

Figyelt kérdés

Frissdiplomás vagyok.

Az lenne a kérdésem,hogy milyen a KPMG-nél dolgozni. Főleg adózás részen érdekelne.

Tervben van a jelentkezés,de először szeretnék véleményeket kérdezni.

Tágabb családi körben egy egyetemista lány ott gyakornok,ő nagyon dícséri,de mivel csak gyakornok, sok kérdésemre nem tudja a választ.

Milen a közösség? Kb mekkora a fizetés sgy frissdiplomásnak? Mennyi túlóra van és azt mennyire fizetik?

Illetve,hogy hosszútávon megéri-e ott dolgozni? Mennyire vannak pl csapatépítők,sportolási lehetőségek?

24F

2021. aug. 16. 07:16
 1/6 anonim ***** válasza:
Állítólag jobb a work-life balance adózás területen, mint az auditon.
2021. aug. 17. 15:08
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Szia,

Én a KPMG VAT compliance teamben vagyok, nekünk br 400 e (266 nettó) a kezdő fizu, de ahogy hallottam mástól is ez a kezdő fizetés azért viszonylag kb ennyi mindenhol. Ehhez jön még havi nettó 28-30 ezer cafeteria is.

Túlórával kapcsolatban azt tudom mondani, hogy sajnos multiknál, főleg BIG4-nál azért rendesen van túlóra, persze busy periódusokban. A túl órát pedig vagy kifizetetted vagy akár le is csúsztathatod (ez szerintem hatalmas nagy pozitívum).

Én őszintén nagyon szeretek itt dolgozni, rugalmas a munkaidő, most jelenleg home office van (nem tudni meddig), de után egy "hibrid" rendszert szeretnének bevezetni, ahol heti 2 nap bejárós nap van.

A csapat összetétele azért változó részlegenként, a miénk szerencsére nagyon fiatalos és jó.

Szerintem aki itt lehúz egy 5-6 évet annak a későbbiekben nagyon jó referencia ez az egész. Nekünk egyik kollégánk 6 év után ment most el és egy kisebb cégnél közép-vezető, nagyon jó fizetéssel.

Összességben azt tudom elmondani, hogy jól kell teljesíteni és kell lenni egy nagy teher bírással az embernek, de ez kifog fizetődni a jövőben.

2021. szept. 4. 19:38
 3/6 A kérdező kommentje:

Köszi!

Hu a fizetést illetően magasabbra gondoltam volna, viszont ha jól értem, akkor a túlórát elszámolják és pluszban jön hozzá ehhez a 266 nettóhoz?

Annak a gyakornok ismerősömnek 1400 nettó az órabére, mondta,hogy végigdolgozta a nyarat és így gyakornokként megkeresett havi 230-at kb.

2021. szept. 4. 19:49
 4/6 anonim ***** válasza:
Az igen, takker néni többet kap ennél👌
2021. szept. 5. 22:19
 5/6 anonim ***** válasza:

Igen-igen ez ehhez jön hozzá. Illetve, a túlórát másfelszeresen számolják.

Hát nyilván nem milliókról beszélünk, de könyörgöm, mennyit keressen egy pályakezdő itthon?

Utolsó: tudok még jobbat, volt szaktársam vidéken dolgozik egy nagyobb könyvelő irodában heti 40 órában, tudod mennyiért? nettó 180ért :) vitatkozhatunk itt még órákig, hogy mi a sok mi a kevés, de valahol szerintem azért el kell kezdeni, de nyilván csak több lesz, nem kevesebb :)

2021. szept. 7. 19:02
 6/6 A kérdező kommentje:

Köszi a választ! :)

Valóban lehetne rosszabb is.

2021. szept. 7. 19:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!