Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hogy döntsek? Karrierváltás?

Hogy döntsek? Karrierváltás?

Figyelt kérdés

Már 14 éve dolgozok gazdasági területen (36 vagyok), megjártam a szamárlétrát, a tetejét még nem értem el, de nem is akarom. Jelenlegi munkahelyemen már majdnem 10 éve dolgozom, és ezalatt az idő alatt nagyon magas fizetést sikerült elérnem. Viszont már egy jó ideje nulla motivációval állok a munkához, egyszerűen nem érdekel, nyűgnek élem meg minden percét. Lehet, hogy ki is égtem, nem tudom (olvastam erről, van néhány egyező "tünet"). Persze azt a minimum szintet megteszem, ami ahhoz kell, hogy ez nagyon ne tűnjön fel. De úgy vagyok vele, hogy az sem érdekel, ha kirúgnak (amire egyébként eddig okot nem adtam). Legalább megadják a kezdő lökést egy új élet felé.

A másik vonalon már általános iskolás koromban elkezdett érdekelni egy szakma, amit azóta hobbi szinten űzök és szeretem is. Ez számomra az, ami örömet okoz, ezt szívesen végezném hivatásomként is. Hogy mégis miért tanultam középiskolában és főiskolán is gazdasági vonalon? Igazából akkoriban fel sem merült bennem, hogy mást válasszak, valahogy sodródtam az árral, az általános elvárással. Viszont mostanra tudatosult bennem, hogy jelenlegi munkámat nem szeretném csinálni még pár tíz éven keresztül. Ha így fejezném be az aktív életemet, ledolgoznék 4x évet, úgy, hogy egyáltalán nem is érdekel az, amit csinálok, elpocsékolt időnek érezném és lenne egy nagy hiányérzetem, hogy sohasem foglalkoztam igazán azzal, amit szeretek.

Ezzel az új szakmával (és nyelvtudásomnak köszönhetően) minimum ugyanazt a pénzt megkereshetném kezdőként, mint amit most kapok, de ha jó vagyok és jól is tárgyalok, akkor nettó 1,5-szeresét is, de pár év után már a tapasztalat miatt is kérhetnék ennyit. Tehát élvezném és szeretném is a munkám, öröm lenne a munkavégzés, és mellette anyagilag is minimum ugyanazt a szintet sikerülne elérni, mint most. Egyetlen hátránya, hogy heti szinten 2-3 alkalommal kellene bejárnom (többi home office, legalábbis ilyen helyet keresnék), ami naponta kb. 3 óra utazást jelent (vonat). Amit talán még szívesen is teszek meg, mert alapvetően szeretek kimozdulni otthonról, nekem kell az a rutin, hogy reggel felkelek, és munkába megyek.

Azon is gondolkoztam, hogy elmegyek egy life coach-hoz, de igazából szinte előre tudom, hogy annak is az lenne a kimenetele, hogy megerősítem magam abban, hogy váltsak, így pedig felesleges pénzkidobás. Valahol belül érzem, hogy váltani kell, váltani akarok.

Egyébként ha valaki nekem ezt így elmeséli, akkor arra biztatnám, hogy váltson, de ha az embernek a saját sorsa felől kell dönteni, elég nehéz.

Azon is gondolkoztam, hogy egy közelebbi kollégával/baráttal beszélek erről.

Köszi, hogy végigolvastad.

Mi nektek erről a véleményetek?

2021. aug. 14. 21:17
 1/4 anonim ***** válasza:
88%

Gyakorlatilag kipanaszkodtad magad, hogy mennyire szeretnél váltani, de mennyire nem mersz.

Szó szerint semmi ellenérvet nem tudtál felsorolni a váltással szemben és semmit ami a mostani hely mellett szól.

Igazából nekem csak az fura, hogy dolgozhatta fel magát valaki a mostani szakmában a "szamárlétra majdnem tetejére", ha ennyire határozatlan, döntésképtelen.

Mivel a szakmai motiváció az új felé húz, pénzben minimum ugyanennyi. (Mondjuk azt nem értem, honnan tudod előre a béred és hogy mennyit kell utazni, van már írásbeli ajánlatod?) Akkor max az tarthat vissza, hogy miből élsz meg az átmeneti időszakban, de nyilván ilyen karrierrel nem üres hó végén a számlád.

2021. aug. 14. 21:24
 2/4 anonim ***** válasza:
98%
Tudod a választ. Mély levegő és csinálni kell, ennyi. Amennyi időt elpocsékolsz a tököléssel, bánni fogod. Tudod, mit kell tenned.
2021. aug. 14. 22:08
 3/4 anonim ***** válasza:
98%
Ez tenyleg olyan hogy egyszer elhatarozod magad es beleugrasz. Tudom, nehez a biztosat elengedni de hidd el barmikor visszatérhetsz ha ugy alakulna. Sok sikert!
2021. aug. 15. 05:48
 4/4 anonim ***** válasza:
16%
Mennyire életszerű az, hogy valaki ennyi mindent elér és a gyk-n kér tanácsot? Ha ez komoly, akkor szerintem maradj ott ahol vagy, mert teljesen életképtelen vagy.
2021. aug. 15. 06:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!