Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » 24 évesen már késő lenne...

24 évesen már késő lenne nappali tagozatra beiratkozni? Mesterszak

Figyelt kérdés
2 év, 26 évesen végeznék. Az meg már ciki lenne, ha 26 évesen lennék pályakezdő. Meg kéne már a pénz is, lakásra gyűjtök.

2021. aug. 14. 00:22
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
83%

Ha valaki rögtön gimi után kezdi, akkor leghamarabb 21 évesen tudja kezdeni a mestert. De rengetegen végeznek 19 évesen a gimivel, vagy kihagyják egy évet, vagy nyelvi előkészítő stb így akár 20 évesen is kezdhetik a bsc-t. A BSC lehet 7 félév, ami 3,5 év. 20+3,5=23,5 ezt kerekítsük 24-re. Nem vagy lemaradva semennyire.

Miért lennél pályakezdő? Dolgozz mellette.

2021. aug. 14. 00:36
 2/11 anonim válasza:
100%
Nem.
2021. aug. 14. 02:15
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem keso, van olyan szakma ahol mester kb alap elvaras
2021. aug. 14. 04:00
 4/11 anonim ***** válasza:
88%

Én 24 évesen kezdtem az ALAPSZAKOT nappalin. Érettsegi után elmentem egy totál más szakra, de az nem jött be, egy év után otthagytam. Aztán dolgoztam felnőttként, kicsit kalandoztam, világot láttam, többek közt éltem/dolgoztam külföldön is, bár nem kizárólag. Aztán 24 éves korom körülre jöttem rá mivel akarok pontosan foglalkozni. Az első 1-2 év kicsit kellemetlen volt, de aztán már tudtam gyakornokként dolgozni a szakmámban egyetem mellett, illetve előtte is nyári munkáztam és évközben diákmunkáztam.

Egyébként idősebb srácként még jól is jött az egyetemen, hogy pl 24 évesen 18-19 évesek voltak az évfolyamtársaim és így tovább később is. Örülök, hogy akkor megcsináltam az alapszakot, mert sosem késő, ha viszont halogatja az ember akkor valóban később csak még nehezebb/rosszabb lett volna.

2021. aug. 14. 05:35
 5/11 anonim ***** válasza:
76%

Menj el gyakornokoskodni a mester alatt.

Amúgy nem késő egyáltalán.

2021. aug. 14. 06:31
 6/11 anonim ***** válasza:
0%
4es nem az volt a kérdés, mi a te élet történeted.
2021. aug. 14. 09:38
 7/11 anonim ***** válasza:
78%
Nem késő, viszont célszerűbb levelezőn csinálni a mestert, mellette meg dolgozni a szakmában.
2021. aug. 14. 09:39
 8/11 anonim ***** válasza:
0%
60 évesen panelba lakni lesz ciki...
2021. aug. 14. 11:33
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

7. Amúgy igen. Nekem is több 25-30 közti ismerősöm van, akik már levelezőn, munka mellett csinálják a mestert. És nem egyszerű szakokat, pl mérnökieket ilyen formában.

Kérdező szerintem később sajnálni fogod ezt a 2 évet, hogy nem fordítottad munkatapasztalat szerzésére, karrier építésre, hanem még beültél 24-26 évesen az iskolapadba. Inkább állásod legyen előbb és mellette csináld a mestert levelezőn. 5-10 év múlva áldani fogod magad, hogy ezt az utat választottad, mert 2 évvel előbbre leszel szakmailag, anyagilag.

2021. aug. 14. 16:03
 10/11 anonim ***** válasza:
Nem mondom, hogy késő lenne mivel ismerek olyat, aki 26 évesen kezdte a nappalis BSC-t, de ha van rá lehetőséged, akkor inkább csináld munka mellett levelezőn az MSC-t vagy ha van rá lehetőséged, akkor csináld nappalin, de félév után kérj egyéni tanrendet és vizsgarendet és menj el dolgozni főállásban.
2021. aug. 16. 06:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!