Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mennyire nehéz vagy könnyű...

Mennyire nehéz vagy könnyű manapság "betrollkodni" magad IT karrierbe?

Figyelt kérdés

Mindenki teljesen mást mond erről. Tehát van aki azt mondja, hogy fúú de mekkora informatikus hiány van, viszont ha panaszkodik valaki hogy nem talál állást informatikusként, egyből jönnek a számonkérések, hogy hány keretrendszert ismersz, hány éves tapasztalat, diploma meg ilyenek vannak? Akkor meg ha nincs mit vársz.

Valóban és magam is ismerek több, egyetemen végzett mérnök informatikust aki egész egyszerűen nem tud elhelyezkedni a szakmában. Rá lehet fogni az egyetemeinkre, hogy szarok és elavultak, igaz is lehet. Viszont egy olyan rémpletyka is terjeng a Green Foxról pl. hogy a színfalak mögött a végzettek 6%-a tud valóban fejlesztőként elhelyezkedni, a többiből meg telefonos ügyfélfogadó lesz.

Manapság meg itt vannak ezek az állami ingyenes IT képzések, amikre tízezrek jelentkeznek, kismamák, anyukák is tanulnak otthon programozni, azokból mi lesz végül...

Mert igaz, hogy keresnek fejlesztőt, de mindenhova csak Seniort, vagy még komolyabbat, Architekt, Lead Developer, Chief of Solutions meg mit tudom én. És szinte kivétel nélkül német cégnek keresnek a német bérek töredékéért, tehát csak sima olcsó munkaerőnek. Egyre több helyen már az angol perfekt nyelvtudás sem elég, német is kell, stb stb.

Teljesen kezdőként, Hello World tudással, mennyi esélye van valakinek csak úgy betrollkodnia magát az IT szakmába manapság reálisan?

2021. aug. 13. 21:47
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
100%
10. Már megérte felkelni, ma is tanultam valamit!
2021. aug. 14. 07:27
 12/26 anonim ***** válasza:
83%

Nekem sikerült bekerülni. Nem volt nehéz, nem is én kerestem, hanem ők kerestek engem. A tudásom kb 0 volt. De nagyon gyorsan tanulok. Természetesen mivel most kezdő vagyok, annyira sokat nem keresek, de rengeteg fejlődési lehetőségem van.

Bővebb infót bárkinek írok privátban.

Megjegyzés: Eléggé kétlem, hogy pont ezt az utat kell neked is járnod, ha fontolgatod, hogy írj. Van egy bökkenő/csattanó.

2021. aug. 14. 08:29
 13/26 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom mi az a betrollkodni de amúgy el lehet helyezkedni, persze.

Alapvetően két utat látok: gyakorolsz, tanulsz sokat otthon és/vagy iskolában aztán magasabb szinten kezdesz vagy szinte azonnal dolgozol egy alacsonyabb szinten(pl helpdesk, support, telefon stb) és menet közben tanulsz bele.

2021. aug. 14. 14:29
 14/26 anonim ***** válasza:
50%
Hello world tudással ne is álmodj róla.
2021. aug. 16. 20:42
 15/26 anonim ***** válasza:
IBM és hasonló helyekre lasszóval fogják az embereket, még diploma sem kell.
2021. aug. 16. 21:36
 16/26 anonim ***** válasza:
0%

#14: ez sem igaz, mert aki a hello worldnel tart az már alkalmas lehet valami support, operation, helpdesk dolgokra. Aztán adott cégnél helyben vagy munka mellett tanulhat bele jobban.

Aki teljesen IT analfabéta az még a helló worldig se jut el.

2021. aug. 17. 10:06
 17/26 anonim ***** válasza:
52%
16 Nagy tévedésben élsz. Számos infós végzi el az egyetemet ahol nem csak hello world van mégse lesz egy darab munkája se, mert nincs meg az a tudás amit elvárnak. Sorra rúgják ki a cégnél az olyan programozókat akik már egy kicsivel is lassabban haladnak. Kicsit el vagy tévedve.
2021. aug. 17. 12:26
 18/26 anonim ***** válasza:
A Hello World szint az nagyjából 1 óra. Azzal senki nem jut semerre.
2021. aug. 17. 12:31
 19/26 anonim ***** válasza:
100%
#17 akkor ennel a cegnel mindenki egyenlo gyorsasaggal halad?
2021. aug. 17. 12:38
 20/26 anonim ***** válasza:
0%

#18. 1 óra neked mert magadból indulsz ki. Egy nem IT aggyal gondolkodó humán beállítottságúnak viszont egy hét se lenne elég. Mások vagyunk. Akinek van affinitasa az el is tud helyezkedni.

Akinek nincs az hiába próbálkozik hetekig is akár.

2021. aug. 17. 16:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!