Mennyi lenne az ideális bérigény Budapesten az én esetemben?
25 éves vagyok, teljesen pályakezdő. Egy hónapja diplomáztam magyar-angol tanári szakon (6 éves képzés, mesterdiploma). Egy év tanítási gyakorlat van mögötem. Eddig kollégiumban éltem, most viszont albérletbe kellett költöznöm, tehát nem engedhetem meg magamnak, hogy tanár legyek, ahol nettó 145 ezret keresnék.
SSC-be jelentkeznék így pályakezdőként, van egy tanári diplomám, felfőfokú angol, középfokú német, illetve alapfokú spanyol nyelvvizsgám.
Ennek fényében mennyi lenne az ideális bérigény Budapesten?
Oké, hogy SSC de milyen terület?
A ynelv nem számít, ha a munkédhoz nem kell majd.
A cégünkből kiindulva, nettó 250-350 között kb attól függően mi a meló.
3 éve 290 nettóval kezdtem, szóval lehetséges. Igaz én nem tanári diplomával mentem, viszont túl sokat így se számított a suli, mert betréningeltek mindenre.
Ha az nézem, hgo azóta eltelt 3 év, meg az én fizum is hogy gyarapodott, simén elkérhet a kérdező 300k-t. De ahogy írtam, függ a munkától.
2-es voltam.
Feleségem hasonló képesítéssel, németül nyomja az SSC melót. Havi 200 nettó. Szóval ugyanez Pesten legalább 280-300 nettó.
Egyébként szégyen, hogy tanárként éhbért kap az ember, nem csoda, hogy szinte mindenki otthagyja a pályát. Az a baj, hogy így pár év múlva óriási tanárhiány lesz, bár pont ez a Fidesz célja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!