Napi 8 óra munkából meg lehet élni? Vagy mindenképp kell valamit ügyeskedni mellette?
Középosztálybeli átlagos életet élek. Napi 8 órát dolgozom a munkahelyemen, egy vidéki nagyvárosban. Átlagos a fizetésem (nettó 260.000 Ft), de emellett nehéz lenne a családot etetni, nem még élményekben részesíteni, így maszekolok a számítógépen (összeadva a munkaórákat átlag havi 40 óra) így emellé még keresek 100-120.000 Ft-ot. Plusz eladogatok ezt-azt. Bútorokat, alkatrészeket, könyveket, így közvetetten ebből is van hasznom, mert nem a kukában landol (kb. havi 30-40.000 Ft).
Ezzel csak az a gond, hogy állandóan dolgozni kell, sosincs pihenés. Ha pihennék, akkor vajaskenyér lenne a vacsora. Szóval kiszállni ebből a mókuskerékből nem lehet, de már nagyon jó lenne "csak" 8 órát dolgozni egy nap. Más is így van ezzel?
Ismerem a mondást, hogy meggazdagodni csak más munkájából lehet. Hát én valamit rosszul csinálok.
F/35
A 260 nettó nem átlagos fizetés 🤣
Albérletben vagy saját lakásban élsz?
1-es: nem gazdag akarok lenni, időt szeretnék a családomra!
nem értem a 2-es válaszoló miért nevet ki. Tudom hogy ez jóval a KSH által mért adat alatt van, de a környezetemben szerintem átlagosnak mondható.
Igen, van lakáshitel, meg sokféle más hitel is.
9-es: egyáltalán nem ez volt a célom, amit írsz.
Sok a hitelünk, nagyon. Panelben élünk, sosem fogunk tudni előre lépni valószínűleg. Feleségem jelenleg nem dolgozik. Az autóm az mindig 20+ éves, sosem tudom sokkal fiatalabbra cserélni. Szerettem volna ha gyerekeknek már egy kicsit könnyebb, de már látom hogy nem lesz.
Szóval nem 70 milliás házra vágyom, csak jó lenne már a panel hiteljén túl lenni. De már csak 17 év és meglesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!