Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Fizetést nem értem, ha teljes...

Fizetést nem értem, ha teljes állás 40 óra a munka, de több napot kell menni akkor több a pénz? Mondjuk hosszú honapban

Figyelt kérdés

Szerződést heti 40 órás munkára ír X összeg bruttó fizetést . Ez ugye heti 5x8 vagy én esetemben 4x10 órát jelent. De mi van ha hosszabb hónap van épp és nem pont 28 napos a hónap, igy mondjuk 2-3 nappal többet kell dolgozni menni mint havi 160 óra? Így akkor arányosan a bruttó összeg is kúszik felfelé és vele a nettó amit kapok is több lesz?

Euróról van szó, második kérdésem lenne, hogy a 13. 14. Havi fizu úgy szintén így lehet kicsivel több ha több napot dolgozik az ember a fenti példa szerint?

2021. aug. 1. 20:59
 1/10 anonim ***** válasza:
0%
Általában 20-21 naposak a munkanapok. Minimálisan fogsz többet kapni
2021. aug. 1. 21:15
 2/10 Koplárovics Béci ***** válasza:
83%
Ha fixen heti 40 órás vagy, akkor minden hónapban ugyanannyi lesz a fizetésed. Azaz egy 21-22-23 munkanapos hónapban is ugyanannyi lesz.
2021. aug. 1. 21:43
 3/10 A kérdező kommentje:

De miért lenne annyi?

Nem látom a logikát , gyere többet dolgozni és nem kapsz érte semmit. Nem tűnik valósnak .

Valaki más véleménye?

2021. aug. 1. 22:30
 4/10 A kérdező kommentje:

Mikor Magyarországon dolgoztam itt is teljes munkaidőben , itt is többet kaptam, 2 munkahelyen is. Ezért feltételezem Ausztriában is így működik, logikus lenne.

De új az ország, új minden itt, ezért írtam ki a kérdést

2021. aug. 1. 22:31
 5/10 Sandol ***** válasza:
84%

Magyarországon ha heti 40 órás vagy, az azt jelenti, hogy teljes munkaidős. A bér nem mindegy hogy van megadva. Ha havi béred van, akkor teljesen mindegy, hány napot dolgozol, ugyanazt a bért kapod. Lehet, hogy egyik hónap 22 munkanapos, de a másik csak 20. Akkor a 20 munkanaposért kevesebb pénz járna? Nem.

Ha heti bérben vagy megállapodva, akkor tök mindegy, mikor van hónap vége, te egy hétre kapsz pénzt, ott meg általában ugyanannyit dolgozol.

Ez van itt, kint nem tudom, hogy működik.

2021. aug. 1. 22:38
 6/10 A kérdező kommentje:
Annyit ír hogy heti 4 óra , így akkor több lesz ?
2021. aug. 1. 23:18
 7/10 anonim ***** válasza:
76%

Nem lesz több, ugyanúgy fix összeget fogsz kapni, mint Mo-n.

Gondolom valamelyik angolszász országban vagy, azért van heti bér megadva, ez csak annyit jelent, hogy nem hó végén jön a pénz, hanem 4 részletben. De a plusz napokra nem fogsz plusz pénzt kapni

2021. aug. 2. 01:26
 8/10 anonim ***** válasza:
54%

Magyarországon ket fele oraberes szerzodes, vagy fixberes szerzodes.

Ha oraberes vagy akkor a ledolgozott oraidat felszorozzak az oraberrel. Logikus, egyszerű. Februárban igy kevesebbet fogsz kapni mint augusztusban mert februarban biztos 20napod lesz, kiveve szokoevben ha hetfo februar 1..de ez ritka. Augusztus meg min 21 max 23 munkanap.

Fixbernel minden honapban ugyannyi az alapbered teljesen mindegy 20 vagy 23munkanapof van. Logikusan ennel az esetnel a februar az idealisabb.. Vagy a szombattal kezdodo 30napod honapok. Viszont itt tobb lesz a tulorad ha rovidebb honapban mesz extran mert 20napos honapban csak 160oraval osszak vissza a bered es igy jon ki az az oraber amivel fizetik a tulorat. Ertelemszeruen ha 184gyel osztjak vissza mert 23napos a honap akkor kisebb lesz orabered es igy visszaszorozva a tulorakat is kevesebb lesz.

2021. aug. 2. 07:44
 9/10 A kérdező kommentje:
Ausztria
2021. aug. 2. 08:31
 10/10 anonim ***** válasza:
55%
Sajnos ilyen a fix bér. Olvastam hogy Amerikába a fixen bejelentett emberek túlóradíjat sem kapnak. Üdv a modern kori rabszolgaságban.
2021. aug. 2. 11:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!