Diplomás ápolóként külföldön (nyugaton) milyen szinten lehet élni? Ott is valamivel átlag alatt mint Magyarországon? Vagy egy átlagos szinten? Netalántán felső-középosztályiként is?
MI VAN?! Pont hogy szerintem is tök olcsó és jó itt az élet. Riogattam? Leírtam mi a helyzet. Ép ésszel pedig ki lehet matekozni, hogyha a fizetésed 5x annyi, a boltban a kenyér ugyanannyi, a fodrász 5x annyi, akkor még mindig jobban kijössz itt.
Én minimálbér közeli összeget keresek, de a munkáltató fillérekért jelképes összegért biztosít szállást és ezért átszámítva évi 4-5 millió forintot el tudok tenni. Nagyon is jó itt élni!
Nem tudom mi ertelme hazudni ossze-vissza.
Talan nagyzolasbol. De azt is nev nelkul? Minek?
Komolyan nevetseges ez az oldal.
14es vagyok es mindenkinek mondtam akire tartozik.
Akinek nem inge nem veszi magara........
De ezen az oldalon a kamufaktor ugy bssza ki a biztositekot hogy csak ugy zorog.
12... a fizu tizszeres.. aha. Jó.
:-)
Ez a fizetes az átlagos kiralysagbeli fizu alja kornyeken van.
Ha valaki nomadkent, fott rizsen meg konzerven, munkasszallon lakik, maga vagja a hajat, sporol mint az allat es nem nagyvarosban el akkor tud belole felretenni.
Aztan hogy ennek megis mi a szr ertelme van az mar nem tartozik a kerdeshez.
Megeri e igy...
Persze ez egyedulallokra vonatkozik, parban konnyebb az elet minden szempontbol. De ez sem volt kerdes.
Bírom az ilyen konyhai mosogató kommentelőket 😃
Nem abból kell kiindulni hogy feketén kap mindenki fizut, és 20-an lakunk egy nyomortanyán, állandóan beszívva.
Mi mind a ketten egészségügyben dolgozunk, kétszobás lakást kapunk a melóhelytől, amiért £1100at fizetünk Londonban. (Számlák benne vannak)
A feleségem £1800-£2200 között keres, attól függően mennyi kedve van túlórázni, én pedig £2000-£2500 attól függően mennyi hétvége és éjszaka csúszik bele.
Emellett viszek egy kis vállalkozást, amit nagyjából hobbiból csinálok, de szintén plusz bevétel.
Havonta £300 megy kaja, és hasonlók bevásárlásra négyőnknek.
Havi £2000 fixen megy megtakarítási számlára, ha jobb a váltó akkor pedig magyar számlára.
Ebből el tudsz indul e kérdező.
Sokan valóban a kint mosogatásból és hasonló munkákból tengődőkből indulnak ki. Pláne sokan úgy osztják az észt , hogy életükben nem dolgoztak külföldön. Csak úgy hallották...
Ki kell menni bármelyik országba ( én Ausztriaban élek 21 éve) és hacsak nem balfasz az illető, hajlandó az adott ország nyelvét is megtanulni , akkor tapasztalja, hogy érdemes megpróbálni.
És ezzel nem azt mondom, hogy itt kolbászból van a kerítés, mielőtt valaki még elkezdene károgni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!