Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Comptia certekkel el lehet...

Comptia certekkel el lehet helyezkedni itthon?

Figyelt kérdés

Sziasztok, az lenne a kérdésem hogy mennyire értékesek a Comptia certek itthon? Külföldi fórumokon azt olvastam, hogy Comptia a+-val, de legfőképpen a CompTIA Trifecta-val (A+, Net+, Sec+) már elég jó pozikat lehet kapni akár tapasztalat nélkül is. Magyarországon mennyire ismertek ezek a certek? Jelenleg nincs tapasztalatom IT-ban ezért gondoltam meg csinálom őket, hogy kapjak állást, ahol tapasztalatot szerezhetnék. Később IT biztonsággal szeretnék foglalkozni. A diplomám másik szakterületen szereztem.

Köszönöm a válaszokat

2021. júl. 28. 19:23
 1/4 anonim ***** válasza:

Én nem vagyok diplomás, de azt latom hogy a Comptia inkább amerikaban népszerűbb mint itthon, amit sajnálok, mert ez egy vendorfüggetlen certification.

Érthető okokból nem ad olyan gyakorlatot (ez a nagy hátrány veti vissza az itthoni keresettségét), de azt vettem észre, hogy mióta átrágtam magam a Comptiás anyagon, sokkal gyorsabban haladok más fajta certek felkészítőjével, jobban értem miről van szó.

Mindenesetre a legkeresettebb meg mindig a diploma, szóval nyugodtan írd bele az önéletrajzodba ha jelentkezel valahova, az fogja vonzani a HResek szemét.

2021. júl. 28. 20:34
 2/4 anonim ***** válasza:
#1 Szerintem egy CCNP keresettebb, mint a diploma
2021. júl. 28. 20:48
 3/4 anonim ***** válasza:

2 szerintem menj be egy ExonMobilehoz hasonló céghez és mondd ezt nekik is, mondom ezt úgy hogy az egyéb certek egyikében amit tanulok épp ott a CCNP is, és én abszolút a certek mellett vagyok. Egy diploma sokkal több ajtót nyit mint a cert amennyiben megvan a tudás a papír mögött, ha meg nincs akkor jó kapcsolatokat meg sok sikert kívánok a bátor jelentkezőknek - ez volt annak az oka, hogy az én hasonló jellegű kérdésemre mindenki a diplomát ajánlotta a certification helyett.

És kérlek vedd figyelembe hogy a CompTIA nem Cisco certification mint írtam korábban... a Comptia vendortól független elméleti tudást igazoló papír, a CCNP meg a Cisco eszközeire vonatkozik érthető okokból kifolyólag.

1-es voltam

2021. júl. 28. 22:56
 4/4 anonim ***** válasza:
2-es vagyok. Én multinál vagyok diploma, cert nélkül. Lehet, hogy vannak olyan cégek, ahol mindenképp ragaszkodnak ahhoz, hogy meglegyen a diploma, de a legtöbbnél pont nem érdekli őket, hogy van diplomád, ha nincs CCNP-d vagy azzal egyenlő tudásod.
2021. júl. 29. 11:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!