Erdemes gazdasagi alapdiploma utan okj-t vegezni?
Figyelt kérdés
Mesterszakra nem akarok menni, elegem volt az egyetembol, viszont szeretnek fiatalon meg azert egy relevans papirt megszerezni. Penzugyeskent dolgozom, ezert gondoltam elvegzem a penzugy-szamviteli ugyintezot. De vajon van-e ertelme egy kozgazdasz alapdiploma utan ennek szerintetek? Persze a plusz tudas nem art, es estin csinalnam, de kivancsi vagyok a velemenyetekre.2021. júl. 28. 09:54
1/3 anonim válasza:
A pü-szamvit ügyintézőt pont nem érdemes. Azt azok csinálják, akik nem akarnak főiskolát/egyetemet végezni, vagy nem vették fel őket. A gazdasági alapdiploma azt bőven kiváltja, mert elvileg a fősulin/egyetemen többet is tanítottak. Viszont egy mérlegképest (vállalkozási/ifrs), adótanácsadóit érdemes lehet elvégezni.
2/3 A kérdező kommentje:
Adotanacsado nem indul sajnos, legalabbis ahol en neztem, pedig az tetszene a legjobban talan. A merlegkepes konyveloit is neztem, de egyaltalan nem akarok konyvelo lenni, inkabb penzugy, kontrolling stb, ez esetben is pluszt adhat? Illetve mi a kulonbseg az ifrs es a vallalkozasi kozott? Probaltam keresni rola infot, de nem talaltam konkret valaszt ra sajnos.
2021. júl. 28. 11:30
3/3 anonim válasza:
Az IFRS (international financial reporting standards) nemzetközi számvitelt jelent, a vállalkozói a hazai számviteli törvények alapján könyvel.
Az IFRS piacképesebb, amennyiben nagyobb multiknál, hitelintézeteknél akarsz elhelyezkedni, mivel ők ezt használják. De az IFRS mérlegképesnek ha jól tudom bemeneti feltétele a sima vállalkozói mérlegképes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!