Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Megérné-e igy kimenni a...

Megérné-e igy kimenni a párommal Németországba dolgozni?

Figyelt kérdés
Szakma nélkül vagyunk mind a 2 en. Fontos lenne hogy cicákat tudjunk vinni magunkal. Amit néhány cég ad szállást oda lehet vinni háziállatot vagy mindenképpen olyan albérletet kell keresnünk ahol engedik? Nem költekezni mennénk ki hanem spórolni. Mennyire érné meg nekünk? Magunkra főznénk, nem vennénk fölösleges dolgokat csak azt amit nembirunk kivinni magunkal és fontos. Álltalánosságban mennyit tudnánk félre tenni ha még albérletben is egy kis 1 szobás lakást keresnénk? Egyikunknek sincs Német nyelvtudása. Előre is köszönöm a segitséget

2021. júl. 27. 13:20
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
90%

"Egyikunknek sincs Német nyelvtudása."

Akkor el se induljatok: se egy szerződést, se egy szobát nem tudnátok önállóan keresni.

Ott vágnak át, ahol akarnak. Közvetitő céggel ugyan ki lehetne menni, de azoknak egy része lehúzós.

Tanuljatok meg németül legalább alap fokon, aztán térjetek vissza erre a gondolatra ismét.

Jut eszembe, ha nem beszéltek németül, akkor a munkahelyen hogy fogjátok megérteni, ami utasítást adnak Nektek, akár csak egy étteremben, takarításnál, stb?

2021. júl. 27. 13:30
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Az meg a másik, hogy a cégek munkásszállókat adnak, főleg ilyen munkahely típusokra amiket vállalnátok. Tuti, hogy a macskát oda nem viheted.
2021. júl. 27. 13:48
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Persze simán megéri, ha szerettek csövezni :D
2021. júl. 27. 13:59
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Nyelvtudás nélkül sehova sem érdemes kimenni, gondolj bele teljesen kiszolgáltatott lennél.

A célország nyelvét legalább alap-középszinten tudni kell

2021. júl. 27. 14:15
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Nem javaslom senkinek sem a külföldi munkát nyelvtudás nélkült, többet vesztetek, mint amit nyertek.
2021. júl. 27. 15:01
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Biztos megoldható valami közvetítő cégen keresztül egy pl. magyar takarító vagy egyéb céghez kimenni, de ez marha ritka lehetőség és nem túl jó általában pont azért, mert a magyarok pontosan tudják, hogy itthon mennyit lehet keresni és éppen csak ráígérnek.

Nyelvtudás nélkül sehova. Ahogy már írták, még egy szerződést sem tudtok értelmezni tolmács nélkül. Csak az nem ver át, aki nem akar.

2021. júl. 27. 15:25
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Szakma nélkül, nyelvtudás nélkül mit akartok ott csinálni?

Szakma nélkül csak betanított munkák jöhetnek szóba, az viszont felejtős, ha nincs nyelvtudás. A macska meg...na mindegy. Szóval mit akartok? Miért? Miért oda? Mi a terv? Mit fogtok csinálni és hogy?

Szerintem nem éri meg. De úgy nagyon nem.

2021. júl. 27. 17:50
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

Ne menjetek ki.

Nyelvtudás nélkül hogyan szeretnétek szerződést aláírni, munka közben kommunikálni, elmondani a dokinak mi a baj ha megbetegedtek vagy egy kiló kenyeret megvenni?

Nagyjából úgy járnátok mint nálunk a román aki nem érti miért nem szabad 3-4 kocsit egy utánfutóra felpakolni és csak les mint hal a szatyorban amikor leinti a rendőr.

2021. júl. 27. 22:02
 9/12 A kérdező kommentje:
Értem mindenkinek köszi a segitséget. Rengeteg embert ismertem akik nyelvtudás nélkül jártak ki dolgozni viszont akkor még nem foglalkoztatott a dolog. És összelehet verődni pár magyarral akik esetleg segitenek az ilyen dolgokban?
2021. júl. 27. 23:25
 10/12 anonim ***** válasza:

Én is minimális némettel jöttem ki de nekem segítettek de még így is csak a szerencsén múlott, hogy összejött a dolog. Szóval én tapasztalatból mondom, hogy alap némettel is felejtős a dolog, pláne az alatt.

Fb csoportokban hírdetnek állásokat pároknak, szállással, de a többség néhány nap után csalódottan megy haza. Vagy a szállás gané, vagy a munka nehéz, de honvágy is van, a fizetés se annyi mint gondolják.. szerintem hagyjátok.

2021. aug. 1. 01:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!