Megérné-e igy kimenni a párommal Németországba dolgozni?
"Egyikunknek sincs Német nyelvtudása."
Akkor el se induljatok: se egy szerződést, se egy szobát nem tudnátok önállóan keresni.
Ott vágnak át, ahol akarnak. Közvetitő céggel ugyan ki lehetne menni, de azoknak egy része lehúzós.
Tanuljatok meg németül legalább alap fokon, aztán térjetek vissza erre a gondolatra ismét.
Jut eszembe, ha nem beszéltek németül, akkor a munkahelyen hogy fogjátok megérteni, ami utasítást adnak Nektek, akár csak egy étteremben, takarításnál, stb?
Nyelvtudás nélkül sehova sem érdemes kimenni, gondolj bele teljesen kiszolgáltatott lennél.
A célország nyelvét legalább alap-középszinten tudni kell
Biztos megoldható valami közvetítő cégen keresztül egy pl. magyar takarító vagy egyéb céghez kimenni, de ez marha ritka lehetőség és nem túl jó általában pont azért, mert a magyarok pontosan tudják, hogy itthon mennyit lehet keresni és éppen csak ráígérnek.
Nyelvtudás nélkül sehova. Ahogy már írták, még egy szerződést sem tudtok értelmezni tolmács nélkül. Csak az nem ver át, aki nem akar.
Szakma nélkül, nyelvtudás nélkül mit akartok ott csinálni?
Szakma nélkül csak betanított munkák jöhetnek szóba, az viszont felejtős, ha nincs nyelvtudás. A macska meg...na mindegy. Szóval mit akartok? Miért? Miért oda? Mi a terv? Mit fogtok csinálni és hogy?
Szerintem nem éri meg. De úgy nagyon nem.
Ne menjetek ki.
Nyelvtudás nélkül hogyan szeretnétek szerződést aláírni, munka közben kommunikálni, elmondani a dokinak mi a baj ha megbetegedtek vagy egy kiló kenyeret megvenni?
Nagyjából úgy járnátok mint nálunk a román aki nem érti miért nem szabad 3-4 kocsit egy utánfutóra felpakolni és csak les mint hal a szatyorban amikor leinti a rendőr.
Én is minimális némettel jöttem ki de nekem segítettek de még így is csak a szerencsén múlott, hogy összejött a dolog. Szóval én tapasztalatból mondom, hogy alap némettel is felejtős a dolog, pláne az alatt.
Fb csoportokban hírdetnek állásokat pároknak, szállással, de a többség néhány nap után csalódottan megy haza. Vagy a szállás gané, vagy a munka nehéz, de honvágy is van, a fizetés se annyi mint gondolják.. szerintem hagyjátok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!