Feministák szerint az is probléma, ha egy nő ugyanazt a fizetést kapja KEVESEBB munkáért?
Fél éve Németországban dolgozok egy gyárban. Festékes vödröket kell feltölteni festékkel és azt kell raklapra pakolni. A nőknek a még üres vödröket kell felmatricázniuk ülve. Sokkal nyugisabb, nem kell annyit hajtaniuk és könnyebb is. Amikor megkérdeztem a főnöknőt hogy én is dolgozhatnék e ott, azt mondta nem mert az női munka (de a fizetés ugyanannyi). Nemrég gyógyultam ki egy betegségből és eléggé lesoványodtam, szóval fizikailag nem sokkal vagyok érősebb az ottani nőknél...
20/F
Femministak a nok szavazati jogaiert harcoltak ... a fizetest pedig a szakszervezethez tartozik :)
De mivel a munka torvenykonyveben egyertelmu kulonbseget tesznek a nok es ferfiak terhelhetosegerol, ezert nem is elvarhato, hogy a berezesuk azonos legyen.
Egy no emelhet 20 kg-ot, egy ferfi 50-et ... tahat azonos munkaido alatt a ferfi lenyegesen tobb munkat vegez. Ez csak egy pelda, hogy miert nem egyenlo a berezes.
Nem gond
Mert a különbözetet nyilván ledolgozza természetben... :))))
Emelhet 20kg-ot, de csak 15kg-ra kötelezhető, 15kg felett már 2 kell, ennek ellenére azonos az óradíj!
Vajon kinek fogják mondani maradjon extra 4 órát a munkaidő után a 2 hölgynek, vagy az 1 db férfinak?
A túlórázás után kinek lesz magasabb a bére?
Kérdező férfiként nincs sok jogod,de annál több kötelezettséged, munkád és feladatod, ez nem fog változni, csak a beletörődés marad!
A feminizmus nem szitokszó, aki így használja, az valamit félreértett.
Nincs rendben, ha azonos munkára valaki más bért kap csak azért, mert más a neme, akár férfi, akár nő.
Ne végezz ilyen munkát. Ja tudom hogy hülyeséget írok, de akkoris.
Végezz szellemi munkát, építsd fel a karriert és ne irigykedj a nőkre mert nekik könnyebb, persze hogy az! Ez az élet rendje. (van ami meg nekik sokkal nehezebb) :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!