Mennyit ér a nyelvtudás a munkaerő piacon?
Figyelt kérdés
Gondolok itt arra, hogy mennyivel megy jobban annak, akinek nem közép, hanem felső fokú nyelvtudása és nyelvvizsgája van (angol)? Esetleg tud egy másik nyelvet még közép szinten?(mondjuk német)
Mennyit érhet egy itthon ritkán beszélt nyelv pl japán/koreai/kínai beszélése?
Műszaki felsőfokú területen, menedzsment irányában
2021. júl. 20. 14:57
1/12 anonim válasza:
Sokat. Nagyon sokat. Főleg IT menedzsment területen. Angol-német felsőfok és nem leszel sosem munka nélkül. Szeirntem a nyelvtudás hiánya sokakat elvág az igazán jó munkahelyektől, számtalan programozót is ismerek, akik amiatt (sem) jutnak egyről a kettőre, mert nem beszélnek megfelelő szinten idegen nyelveket. Nekik marad a "maradék munka", nincs lehetőségük válogatni. Az angol alapvető, hogy a lehető legmagasabb szinten kell, második legkeresettebb tudás itt a német, ezt követően pedig akármi más.
2/12 anonim válasza:
Sokat ér, de a nyelvtudás önmagában nem feltétele a jó munkáknak bárki bármit is mond.
3/12 anonim válasza:
Önmagában nem. De a nyelvtudás hiánya akadálya a jó munkának. Ez tény.
5/12 anonim válasza:
Ebben az esetben ez pont nem számít annyira.
Tudom, hogy jó poénnak gondoltad, de tudod, inkább százszor ez az ember tolmáccsal, mint az, aki odafent most jókat dumálgat, csak épp nem az érdekeinkről.
6/12 anonim válasza:
Persze ő sokkal jobb. Csak fél Budapestet romba dönti, de semmi baj vele.:D Nem kell nyelvtudás a jó munkákhoz, még diploma sem csupán nagyon jó kapcsoaltok.
8/12 anonim válasza:
Te se tudnál csodát tenni, ha elveszik a pénzed. De ebbe ne menjünk bele, aki hülye az is marad.
A nyelvtudás meg kell a jó munkához. Aki kapcsolatok révén kerül oda, ahova, az annyit is ér (semmit).
9/12 anonim válasza:
Nagyon sokat. A diplomaval kitorulheted. Szo szerint. Sot utana meg ra is szarhatsz. Normalis helyen interjuztatnak es business englishbol (vagy barmelyik nyelvbol) kikerdeznek rendesen. Nem feltetlen jelenti ez azt hogy nelkule nem lehet jol keresni. A ma meghirdetett manager pozik 80-90 szazalekaban kérnek emelt angol nyelvtudast. Ha nincs akkor a maradek hig fos melok kozul tudsz csak valogatni
10/12 anonim válasza:
Én 16 évesen csináltam a középfokú angol, 18 évesen a felsőfokú angol nyelvvizsgákat és 8 évig németül is tanultam tizenévesen (most ha akarnám max 1 év alatt fel tudnám hozni magam belőle középfokra), de sosem éreztem, hogy ez hű de nagy előnnyel járna számomra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!