Miért mondják, hogy felnőttként is megéri tanulni? Jogász leszek, de jó állást kétlem, hogy kapok.
Nem vagyok pesszimista típus, nem azért kétlem.
Másoddiplomaként fogtam bele a jogba, levelezőn. Jövőre fogok végezni, 30 évesen.
Mindenki azt mondja, hogy tanulni felnőttként is jó dolog, nagy dolog, legyek büszke magamra, illetve a jogi végzettség Magyarországon nagy dolog.
Olyan értelemben büszke is lehet az ember, hogy munka mellett elvégzi, nem is bukdácsolva.
Viszont ahogy egyre többet olvasok a jogi munkákról, munkaerőpiacról egyre jobban azt érzem, hogy a közigazgatás marad vagy a vállalatoknál a kevésbé jó, szakmai, érdekes állások. Pl. követeléskezelés.
Karriert kínáló, jól megfizetett és nagyobb felelősséggel járó, izgalmas állások nem úgy tűnik, hogy esélyesek, annak aki 30 évesen végez.
Akár vállalatoknál, akár jó hírű budapesti belvárosi ügyvédi irodáknál. (Persze először jelöltként.)
Nem érzem így sem, hogy értelmetlen volt tanulni, de ezt látva azért nagyon más a helyzet.
Nem ezért megy az ember felnőtt fejjel egyetemre.
Többiek, akik hasonló helyzetben voltak, vannak vagy csak rálátnak a piacra, ti hogy látjátok, nektek hogy alakult?
Mennyit változtatna az emberek hozzáállásán, ha nem anyagi szempontból néznék a dolgokat.
Aki igazán gazdag, nem szaktudásból és becsületes munkával gazdagodott meg, tehát alapból irreális ezt várni.
Nézd úgy, hogy ennyivel is több vagy, ennyivel is szélesebb látószögben nézel a világra.
Ha gazdag akarsz lenni, be kell nyalni magad a politikába.
Azért Lölö világ szinten gazdagnak számít, és nem a gázszerelő szaktudásából lett ez, egy agyhalott kretén az ember.
Nem mentegetem magam, hanem ezen a Földön élek, és látom mi megy, ennyi. Kapcsolatokon múlik minden. Hiába vagy zseni, az önmagában arra jó, hogy más lesz gazdag belőled.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!