Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért mondják, hogy felnőttkén...

Miért mondják, hogy felnőttként is megéri tanulni? Jogász leszek, de jó állást kétlem, hogy kapok.

Figyelt kérdés

Nem vagyok pesszimista típus, nem azért kétlem.

Másoddiplomaként fogtam bele a jogba, levelezőn. Jövőre fogok végezni, 30 évesen.

Mindenki azt mondja, hogy tanulni felnőttként is jó dolog, nagy dolog, legyek büszke magamra, illetve a jogi végzettség Magyarországon nagy dolog.

Olyan értelemben büszke is lehet az ember, hogy munka mellett elvégzi, nem is bukdácsolva.

Viszont ahogy egyre többet olvasok a jogi munkákról, munkaerőpiacról egyre jobban azt érzem, hogy a közigazgatás marad vagy a vállalatoknál a kevésbé jó, szakmai, érdekes állások. Pl. követeléskezelés.

Karriert kínáló, jól megfizetett és nagyobb felelősséggel járó, izgalmas állások nem úgy tűnik, hogy esélyesek, annak aki 30 évesen végez.

Akár vállalatoknál, akár jó hírű budapesti belvárosi ügyvédi irodáknál. (Persze először jelöltként.)

Nem érzem így sem, hogy értelmetlen volt tanulni, de ezt látva azért nagyon más a helyzet.

Nem ezért megy az ember felnőtt fejjel egyetemre.

Többiek, akik hasonló helyzetben voltak, vannak vagy csak rálátnak a piacra, ti hogy látjátok, nektek hogy alakult?

2021. júl. 20. 12:04
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
74%

Mennyit változtatna az emberek hozzáállásán, ha nem anyagi szempontból néznék a dolgokat.

Aki igazán gazdag, nem szaktudásból és becsületes munkával gazdagodott meg, tehát alapból irreális ezt várni.

Nézd úgy, hogy ennyivel is több vagy, ennyivel is szélesebb látószögben nézel a világra.

Ha gazdag akarsz lenni, be kell nyalni magad a politikába.

2021. júl. 23. 09:38
 12/14 anonim ***** válasza:
9%
#11 Alapvetően aki gazdag ő mind valami szaktudásból, annak a speciális formájából gazdagodott meg, ( innovációs képesség, management tudás stb.) Félre értés ne essék a leggazdagabb magyarok közelébe sincsenek az igazán gazdag kategóriának. Jelenleg Magyarországon 8-10+ év, karrierszemléletű munkavállalással, tisztességesen politikai kapcsolatok nélkül 2+ milliós fizetés elérhető. Annyira felesleges ezzel a bullshit szöveggel mentegetni magadat, sokkal jobban jársz ha tanulsz és mész előre :) .
2021. júl. 23. 17:48
 13/14 anonim ***** válasza:
59%

Azért Lölö világ szinten gazdagnak számít, és nem a gázszerelő szaktudásából lett ez, egy agyhalott kretén az ember.

Nem mentegetem magam, hanem ezen a Földön élek, és látom mi megy, ennyi. Kapcsolatokon múlik minden. Hiába vagy zseni, az önmagában arra jó, hogy más lesz gazdag belőled.

2021. júl. 23. 17:51
 14/14 anonim ***** válasza:
52%
Szerintem figyelembe kell venni az anyagi szempontokat. Ha a jogot tanulod akkor elkötelezed magadat 5 évre . Ez egy magy kiadás nyilván, simán csuszhatsz is . Legyen már joga annak az embernek tudni a jövőben nagyjából mire számíthat. Senki nem akar kiszolgáltatottan élni . Én jogot tanultam 2 évig, pont ezért hagytam ott , mivel kilátástalan a dolog. Megcsinálsz 5 évet , utána 3 év gyakorlat majd a szakvizsga. Ez rengeteg pénz és idő. Egyre többen végzik el ezt a szakot. Szóval én megértem a problémád kérdező. Sajnos csak az lát bele aki ezt tanulja vagy csinálja , de random emberek akik ezt azt hallottak a szakról mind jónak gondolják....
2021. júl. 24. 09:08
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!