Tényleg szinte csak úgy lehet új állásod, ha elmész random helyekre és ott kuncsorogsz a munkaadók ajtajánál?
Csinálj profession és linkedin profilt töltsd fel az önéletrajzod (legyen jó az a CV) és tedd elérhetővé a munkáltatók részére.
Ennyi a dolgod, keresni fognak ha legalább átlagos végzettséged/tapasztalatod van a szakterületeden. (munkaerőhiány van/lesz megint..)
Szar a cv-d, azért nem hívnak be.
Ha átdobod privát (személyes adatok és fénykép nélkül), megmondom, mit javíts rajta
#6, 9, 11
Biztos, hogy a szakmai felkészültségemet fogják méltatni ezért páran, de azért leírnám, hogy ez nem teljesen így van.
Nekem még egy "sima" interjúm van hátra, ha oda sem vesznek fel, akkor v.szeg protekcióval fogok bekerülni egy helyre, amit amúgy szerettem volna elkerülni.
Pályakezdő villamosmérnök vagyok, egy év gyakornoki tapasztalattal.
Utolsó, 1 év villamosmérnöki gyakorlattal semmi szükséged protekcióra.
Mérnökhiány van kb minden területen
Ennek ellenére volt elég sok interjúm a nyáron, és még csak vissza sem jeleztek utána.
Az önéletrajzommal biztos, hogy nincs semmi baj, mert relatíve gyorsan felveszik velem a kapcsolatot.
Az első pár interjún valóban "nyuszi" voltam, de az utolsó 3-4 interjún már beleadtam apait-anyait, hoztam a lehető legjobb formámat.
Na majd a jövő heti interjú után eldől, hogy merre tovább.
Egyébként szerintem a br. 400-as fizetési igényemet sokallják, de Budapesten ennél kevesebb pénzből elég nehéz megélni, főleg egyedülállóként.
#11 vagyok
Biztos nem a fizetési igényedet sokallják, a villamosmérnök pozik 90%-ára ennél magasabb a cégek fizetési kerete.. (A cégek is követik az iparági fizetési trendeket, salary guide-okat tudják, hogy a villamosmérnökök ennél többet kérnek és kapnak.)
Valamiért nem teljesítesz elég jól az interjúkon.
A kommunikációs képességeiddel minden rendben?
Fel szoktál készülni a cégekből és a poziból ahova interjúzni mész?
Hr-es sablon kérdésekre megvannak a csöpögős válaszaid? :D (nyilván ha azt kérdezik milyen bútor lennél és miért pont az jobb felállni, de mondjuk a hol látja magát 5 év múlva, mi érdekel a szakterületeden belül,erősségek-gyengeségekre illik mondani valami meggyőzőt.)
Kommunikációs problémáim vannak, de ne egy dadogós, szerencsétlenkedő alaknak képzelj el.
Elmondom, hogy ki vagyok, honnan jöttem, mindig mesélek az eddigi tapasztalataimról (eddig mindenkit érdekelt, nyilván). A "cégekből felkészülni" őszintén nem értem, hogy számodra mit takar. Nyilván utánanézek a cég profiljának, illetve természetesen észbentartom, hogy miket írtak az adott pozícióhoz, és kérdéseket teszek fel a szakmai interjúztatónak a pozícióról, hogy részletesebben beszéljen róla, így egyrészt választ kapok a bennem felmerülő kérdésekre (:D), és látják, hogy érdekel.
Egyszer előfordult, hogy nem tudtam megfelelően a hr-es baromságaira megfelelő választ adni, de az a pozíció nem érdekelt, a jelentkezés után rögtön megbántam, hogy jelentkeztem, de azért elmentem interjúzni.
A szakterületemről, érdeklődési területeimről is sokat tudok mesélni. Van, illetve most egy ideje nincs (lakásfelújítás) egy kis "laborom". Ha lenne helyem, és nem hozták volna meg kötelező vámot az EU-n kívül érkező termékekre, akár most mindenféle elektronikai kütyüt tákolhatnék, vizsgálhatnék, mert mindenem megvan hozzá.
(szkóp, jelgenerátor, táp, akkura hideghegesztő, tényleg fel vagyok szerelve)
És mégis, valami, vagy valaki jobb kell. Tanácstalan vagyok!
De már nagyon eltértünk a kérdéstől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!