Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Vidéken élőknek melyek a...

Vidéken élőknek melyek a legjobb álláskereső portálok?

Figyelt kérdés

2021. júl. 12. 10:40
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

Szia! Én is vidéki vagyok, ráadásul az egyik legszegényebb, leginkább kihalt megyéből. Indeed, profession, jooble, én ezeket használom. DE! Fontos tudnod, hogy a meghirdetett állások 70%-a szerintem már eleve be van töltve, ez olyan formai dolog, hogy meg kell hirdetniük, mintha toborzás lenne, de amúgy tényleg ismerősöknek adják oda a helyeket. Átérzem a helyzetedet, ugyanis nekem sincsenek ismerőseim és pokoli nehezen megy az állásajánlat. Ugyanis amiket beküldesz, 60%, hogy sosem fogsz rá választ kapni.

Tudsz nyelveket egyébként? Mert amit te megjelöltél, irodai munka, an azt tipikusan CSAK ismerősök kapják meg, ilyeneket pár megpályázni. Könnyű fizikai munka akkor már inkább. De nyáron leépítések vannak én úgy tudom, szóval alapból kevesebb az állás is.

Ha nincs más megoldás, kénytelen leszel nagyobb városba költözni sajnos. Én sem találtam még értelmes állást amúgy, pedig nekem felsőfokú végzettségem van, igaz, nem túl versenyképes, ezt aláírom. Szóval sok sikert nekünk.

2021. júl. 14. 15:01
 12/21 anonim ***** válasza:

* kár megpályázni

* ha könnyű fizikai munka mellett döntesz viszont le kell tagadni a felsőfokú végzettséget

2021. júl. 14. 15:03
 13/21 A kérdező kommentje:

11-es: Az a durva, hogy megyeszékhelyen élek, nem egy kis városban, és itt nincs semmi, legalábbis az álláskereső portálokon alig találni hirdetést.

Eddig leginkább a munkaügyi oldalát és a professiont néztem, de ott csak ismétlődnek ugyanazok a hirdetések, ha jelentkezem rá, még válasz se igen jön. Jelentkeztem már árufeltöltőnek, eladónak, csomagolónak is, de leginkább vissza se jeleznek, bár ezen nem is csodálkozom, mert se gyakorlatom, se iskolám hozzá (nincs kereskedelmi végzettségem és nem is dolgoztam benne).

Sok ismerősről tudom, hogy protekció útján kerültek be, nekem is volt egy ilyen állásom, csak mikor nyugdíjba vonult, aki által bekerültem, minket, akiket ő vitt oda szépen sorban elkezdtek lecserélni, ahogy kellett másoknak a hely. Más ilyen ismerős meg sajnos nincs, ezt most önerőből kellene megoldani.

Te mióta keresel állást és milyen végzettséged van?

2021. júl. 15. 10:49
 14/21 anonim ***** válasza:

13 melyik megyeszékhely ez?

Enyém az első hozzászólás (ajánlás) és a karrierm is.

Amit még tudok javasolni: rakj ki egy kis munkakereső hirdetést a plébános/lelkész engedélyével a templomban.

2021. júl. 15. 11:11
 15/21 A kérdező kommentje:
14: Szeged. Megnéztem az oldalt, jelenleg van 13 hirdetés, ami helyi, majd figyelem. Templomi szokásokat nem ismerem, papot se, ott van hirdetőtábla, ahol ilyeneket ki lehet tenni?
2021. júl. 15. 13:56
 16/21 anonim ***** válasza:
Ha megbeszéled előtte a templom vezetőjével, akkor igen, szokott lenni lehetőség hogy hirdessen az ember. Nem biztos hogy a templomban, de láttam már olyat is. És mindenképp van olyan helység ahol a hívek találkoznak stb, ott biztos hogy van üzenőfal. De az is lehet hogy a pap/lelkész rögtön tud ajánlani valakit vagy helyet.
2021. júl. 15. 14:46
 17/21 anonim ***** válasza:
Én békés megyében lakom, gondolj bele, itt milyen nehéz munkát keresni. Ilyen könnyű fizikai munkára azért nem vesznek fel, mert túlképzett vagy, hacsak nem tagadod le a diplomát, de akkor meg ugye túlképzett leszel. És tényleg szinte mindenhova tapasztalatot kérnek. Pedig Szeged egyetemváros is, nincs olyan hely, még ha csak valami béna SSC is, ami kimondottan tapasztalat nélküli felsőfokú végzettséggel rendelkező emberkéket keres? Ott pl. tuti van service desk, ami nem egy álommeló, sőt, de ideiglenesen nem lehetne rossz.
2021. júl. 16. 19:10
 18/21 A kérdező kommentje:
17: Keress rá a szegedi állasokra pár oldalon, nem igen van hirdetés, ami adminisztrációs vagy nőknek való könnyű fizikai. Mi az a ssc?
2021. júl. 17. 19:21
 19/21 anonim ***** válasza:
Esetleg külföldi csomagolómunka, könnyű betanított munka? Elég monoton, de elég, ha pár hónapot kint vagy, már azalatt megszedheti magát az ember, közben meg átgondolod, hogyan tovább. Én egyébként szintén ebben gondolkodom, csak egyedül nem mernék én sem belevágni.
2021. júl. 19. 16:27
 20/21 anonim ***** válasza:

Ssc = shared service center

(Vagyis Multi irodista)

2021. júl. 19. 18:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!