Vidéken élőknek melyek a legjobb álláskereső portálok?
Szia! Én is vidéki vagyok, ráadásul az egyik legszegényebb, leginkább kihalt megyéből. Indeed, profession, jooble, én ezeket használom. DE! Fontos tudnod, hogy a meghirdetett állások 70%-a szerintem már eleve be van töltve, ez olyan formai dolog, hogy meg kell hirdetniük, mintha toborzás lenne, de amúgy tényleg ismerősöknek adják oda a helyeket. Átérzem a helyzetedet, ugyanis nekem sincsenek ismerőseim és pokoli nehezen megy az állásajánlat. Ugyanis amiket beküldesz, 60%, hogy sosem fogsz rá választ kapni.
Tudsz nyelveket egyébként? Mert amit te megjelöltél, irodai munka, an azt tipikusan CSAK ismerősök kapják meg, ilyeneket pár megpályázni. Könnyű fizikai munka akkor már inkább. De nyáron leépítések vannak én úgy tudom, szóval alapból kevesebb az állás is.
Ha nincs más megoldás, kénytelen leszel nagyobb városba költözni sajnos. Én sem találtam még értelmes állást amúgy, pedig nekem felsőfokú végzettségem van, igaz, nem túl versenyképes, ezt aláírom. Szóval sok sikert nekünk.
* kár megpályázni
* ha könnyű fizikai munka mellett döntesz viszont le kell tagadni a felsőfokú végzettséget
11-es: Az a durva, hogy megyeszékhelyen élek, nem egy kis városban, és itt nincs semmi, legalábbis az álláskereső portálokon alig találni hirdetést.
Eddig leginkább a munkaügyi oldalát és a professiont néztem, de ott csak ismétlődnek ugyanazok a hirdetések, ha jelentkezem rá, még válasz se igen jön. Jelentkeztem már árufeltöltőnek, eladónak, csomagolónak is, de leginkább vissza se jeleznek, bár ezen nem is csodálkozom, mert se gyakorlatom, se iskolám hozzá (nincs kereskedelmi végzettségem és nem is dolgoztam benne).
Sok ismerősről tudom, hogy protekció útján kerültek be, nekem is volt egy ilyen állásom, csak mikor nyugdíjba vonult, aki által bekerültem, minket, akiket ő vitt oda szépen sorban elkezdtek lecserélni, ahogy kellett másoknak a hely. Más ilyen ismerős meg sajnos nincs, ezt most önerőből kellene megoldani.
Te mióta keresel állást és milyen végzettséged van?
13 melyik megyeszékhely ez?
Enyém az első hozzászólás (ajánlás) és a karrierm is.
Amit még tudok javasolni: rakj ki egy kis munkakereső hirdetést a plébános/lelkész engedélyével a templomban.
Ssc = shared service center
(Vagyis Multi irodista)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!