Mérnökből villanyszerelő? Megérné váltani?
Sziasztok!
Körülbelül 5 éve dolgozom villamosmérnökként beágyazott rendszerek fejlesztésével foglalkozom. Jelenleg a fizetésem nettó 600 ezer forint.
Igazából már kb 1 éve motoszkál bennem a gondolat, hogy borzalmasan unom ezt az egészet. Egész nap a laptopom előtt ülök, megbeszélésekre járok, igazából egy számomra teljesen idegen céget gazdagítok. Utálom az egész "vállalati bullshitet" is ("ez több mint egy munkahely", "csapatépítők" stb stb.). Jelenleg ez a 3. munkahelyen. Az első helyen felmondtam mert már annyira untam a dolgot. A második helyem egy kisebb magyar cég volt ami sajnos bedőlt a covid miatt. Ez most a harmadik egy nagy amerikai cég.
Úgy érzem egy szakmát nagyon szeretnék. Nyílván a villanyszerelés állna legközelebb hozzám. Még nem néztem utána, hogy mennyit lehetne keresni vele, de inkább katás vállalkozásban gondolkoznék, nem alkalmazottként mennék el valahova dolgozni. (Egyébként jelenleg is van katás vállalkozásom, amivel 1 éve van egy megrendelőm kisebb munkákra havi 250 ezer forintért, de ez akármikor véget érhet.)
Szerintetek megpróbáljam? Az egyetlen visszatartó erő azok az anyagiak. Mindig számolgatom a pénzügyeket, és egyszerűen havi 400 ezer forint alatt nem jönnék ki sehogyse (különböző kötelező kiadások miatt, lakás, hitel stb.). Van félrerakott 8.5 millió forintom (ennek kb harmada lakáskasszában) amit ház/lakásvásárlásra gyűjtök. Ebből el tudnék lenni egy darabig ha nem úgy jönne össze a dolog, viszont azért hülyeséget sem akarok csinálni.
Köszönöm a válaszokat előre is.
28/F
Ja, az már igen egészségtelen társadalmi szempontból, ha azzal foglalkozik, amivel akar. Miközben ősztől tavaszig is folyik az építkezés gőzerővel. Az ilyenre reméli az ember, hogy a kuncsaftok előbb-utóbb kiközösítik, de persze nem fogják.
Kérdező, én is a durungáramost emlegetővel egyező véleményen vagyok. lehet, hogy megteszik a durungáram. Én például akkor szomorodtam el, hogy ez már nem az én világom, mikor olvastam valahol, hogy az USA-ban vagy 600 védelmes mérnök hiányzik. Fiatalabb koromban - persze ha ennyire ment volna az ánglius, mint most, ami meg akkor nem volt :D - akárhogy is, de elmentem volna. De ez mellékvágyány, javaslom még a villamos biztonságtechnikai felülvizsgálói tanfolyamokat elvégezni, az jól összejön a villanyszereléssel (gyakorlatilag arról van szó, hogy onnan kezdve tudod, mit miért csinálsz szerelés címszó alatt). Igaz, itt megint képbe jön, hogy szeretni fogod-e a durungos témákat? Mert ha nem, akkor inkább menj kalocsai hímzőnőnek.
"Ja, az már igen egészségtelen társadalmi szempontból, ha azzal foglalkozik, amivel akar. Miközben ősztől tavaszig is folyik az építkezés gőzerővel. Az ilyenre reméli az ember, hogy a kuncsaftok előbb-utóbb kiközösítik, de persze nem fogják."
:D :D :D
Helló. Én csak azt szeretném leírni amit a többiek kihagytak.
Ha saját vállalkozásban akarsz villanyszerelő lenni akkor az elején lesznek kötelező kiadások. (pl.: furgon, létra, szerszámok stb.) Furgon nem tudom mennyibe kerül, de esetleg ha van egy terepjáró kocsid (vagy bármi más ami hosszabb mint egy átlag kocsi) akkor annak a tetejére rakhatod a létrát (alumínium fog kelleni mert az anyós fa létrájával sokra nem mész, azzal kb a plafonig fogsz elérni). Ha ezek már megvannak akkor nyugodtan vágj bele, sok sikert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!