Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért propagálják az emberekne...

Miért propagálják az embereknek hogy Budapestre kell költözni mert ott mindenkit megfizetnek?

Figyelt kérdés

Tavaly felvételiztem ott egy gyorsétterembe és kereken elmondták hogy nettó 170 körül lesz havonta a fizetés várhatóan, teljes munkaidőben.

Aki ismeri a pesti árakat, albérlet költségeket, az jól tudja hogy ez a szobabérléses túlélésre elég mindössze.

De akkor miért mondogatják hogy ott megfizetik az embereket?

A megfizetés az hogy egy családot is el tudsz tartani a fizetésből.

2021. júl. 4. 10:41
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
15%

Mert a naiv fiatalok azt hiszik, hogy Bp a világ, lehet bulizni stb…. Albérletet fizetnek, elcseszik az összes pénzüket

De ez egy zsákutca. A fiatalokat nem érdekli a jövő, nem érdekli a megtakarítás.

El lehetne menni dolgozni vidékre, a fizetésből félre tenni, spórolni, és idővel összejön annyi pénz, hogy megvehess egy lakást vidéken. Pesti lakást az életben nem fogsz megvenni 40 millióért.

2021. júl. 4. 12:55
 12/18 anonim ***** válasza:
72%
Na, megint itt van egy "ezek a mai fiatalok". A mai fiataloknál csak a magukat különbnek képzelő nyugdíjasok a jobbak, akiknek a nyugdíját a mai fiatalok fizetik.
2021. júl. 4. 12:59
 13/18 anonim ***** válasza:
83%

A mai idegen szó a propagálás? Már többedik kérdésnél írod.

Van egy ilyen "tanulj minden nap egy idegen szót" naptárad vagy mi?

2021. júl. 4. 13:08
 14/18 anonim ***** válasza:
8%
Nem tehetek róla, hogy a fiatalokat lehet a legjobban átverni, ők a naivak, az önteltek, azt hiszik mindent tudnak és közben jól le is húzzák őket :D Meg is érdemlik! Ez mindig is így volt, régebben is meg most is.
2021. júl. 4. 13:20
 15/18 anonim ***** válasza:
25%

Nem vagyok nyugdíjas, 23 éves vagyok. De számomra érthetetlen, hogy manapság miért vágynak annyira Pestre a fiatalok. Én sokkal többre tartom azt, hogy vehessek magamnak egy saját lakást és spóroljak, minthogy százezreket dobjak ki a fizetésemből egy pesti albérletre.

2021. júl. 4. 15:55
 16/18 anonim ***** válasza:
24%
Azért propagálják amúgy, hogy akik felvásárolták olcsón a lakásokat, meg az elárverezett kecókat ki tudják adni, és szerintetek ki a célközönség ha nem a fiatalok? Ők veszik be és veszik magukra azt a dumát, hogy mama hotelben élnek, meg öneálóság, saját élet, stb. Egy idősebbet nem lehet ezzel beetetni, mert van több tapasztalata hogy átlássa mire megy ki a játék. Egy fiatal meg zokon veszi, hogy ő nem lesz mama hotelező, ő majd megmutatja és így őket nyúlják le, ha fáj ha nem ez az igazság, a fiatalok költöznek össze egyetemi éveik alatt is meg kezdő munka alatt is albérletekbe, nem az idősebb réteg! És azért teszitek fel ezt a kérdést is, mert nem tudjátok erre sem a választ úgy kell megmagyarázni, nem tetszik az igazság akkor meg lepontozzátok a másikat, tök nevetséges az egész :D
2021. júl. 4. 16:47
 17/18 anonim ***** válasza:
48%
A #16-ossal teljes mértékben egyetértek
2021. júl. 4. 20:39
 18/18 anonim ***** válasza:
66%
Nem kell hasraesni Budapesttől, vidéken sokkal szebb életet lehet élni. Én is vágytam rá, és fel is költöztem a fővárosba. 4 évig éltem fent, aztán rájöttem, hogy mennyire hiányzik a kisvárosom az emberléptékű adottságaival. Visszaköltöztem vidékre, most kevesebbet keresek, de van egy szép lakásom, feleségem, úton a baba is. Ha belegondolok, hogy akkor fent maradok Pesten, még mindig a 36 nm-es panelban élnék, és csak áhítoznék hogy egyszer akár egy 2 szobás panelba is beköltözhetek (!). Istenem milyen szánalmas vágyaim voltak.
2021. júl. 5. 07:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!