Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Aki gazdasági szakon végez az...

Aki gazdasági szakon végez az később nem fog szakmai munkát végezni, hanem inkább adminisztrációs jellegűt?

Figyelt kérdés

Pályaválasztás elött állok és gondolkodok azon is, hogy valami gazdasági szakra jelentkezek, pl nemzetközi gazdálkodás.

De elképzelni nem tudom, hogy munkahelyen hogy fog ez kinézni. Mert, ha belegondolok pl. egy HR-es is amit csinál, azt egy érettségis is meg tudná csinálni. Ezek mind adminisztratív, szervező jellegű munkák, ahol inkább a soft skillek számítanak, mintsem a hard skillek. De pl egy mérnöki tervezőasztalhoz vagy egy esztergagéphez nem lehetne odaengedni akárkit. Ott inkább a tényleges szaktudás számít, mintsem a kommunikációs képességek és az üzleti érzék.

Ezért kérdem, hogy ha valami "szakmaibb" jellegű dologgal foglalkoznék, akkor mennyire érdemes gazdasági szakot választani.

2021. júl. 1. 21:03
 1/4 anonim ***** válasza:
72%
Én gazdasági szakot végeztem és nem adminisztrtív, dossziétologatós melót csinálok, hanem szakmán belül dolgozok. Gazdász és gazdász szak között is van különbség.
2021. júl. 1. 21:25
 2/4 anonim ***** válasza:
79%
Igen, egy közgazdász valóban nem az esztergapadnál fog dolgozni és valóban nem fog esztergagép alkatrészt tervezni, a szakértelmeddel viszont működtetni fogod a bankokat, a pénz és értékpapír piacot, vállalatok pénzügyi stabilitása fog rajtad múlni, de foglalkozhatsz konkrétabb dolgokkal mint marketinggel, salesel, logisztikával, adózással, külkereskedelemmel . Valóban kevésbé egzakt dolog mint mondjuk egy esztergapad egy gyárban vagy egy gépészmérnöki pozíció, sokan nem is tudják hova tenni, sokan még az ilyen munkát dolgozók sem (ez az ő szegénységük), de nézd meg a fizetéseket, a piac beárazta az ilyen tudást, elég szépen, és keresett is. Jómagam is Nemzetközi gazdálkodást végeztem, múlt hét szerdán föltettem a frissített önéletrajzom a professionre, és 9 db interjúajánlatot kaptam azóta. Jó ez a szak, de ehhez is sokat kell beletenni hogy jó legyen.
2021. júl. 2. 00:02
 3/4 anonim ***** válasza:

2) vagyok, elnézést, átolvastam jobban a kérdést. nem kéne ilyen fáradtan válaszolni, mert ez lesz a vége.

Azt hiszem értem mire gondoltál.

Szakmai pozícióba úgy kerülsz hogy beletanulsz 1-2 évtized alatt. Kijárod az alapképzést, ha jó vagy, rádobsz majd egy mestert, közben végig melózol és tapasztalatot szerzel és tudást, megcsinálsz 1-2 oklevelet mellé és lesz egy tudásod amivel meg tudsz csinálni valami keményet.

Vagy Excelezel addig valamelyik multinál amíg nem szerveznek ki Indiába, Ukrajnába vagy nemtom hova.

2021. júl. 2. 00:06
 4/4 A kérdező kommentje:
Igen, értem. Velem is ez van, hogy nekem olyan megfoghatatlannak tűnik, nem tudom hova tenni és nehezen tudom elképzelni, hogy a munkahelyén végül mit fog csinálni, aki ilyen szakon végzett
2021. júl. 3. 02:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!