Köztisztviselői állásra benyújtott önéletrajzok tartalmát mennyire ellenőrzik?
#3 Ja, hát ezt én tudom jól... De még mindig jobb mint egy árufeltöltő?!
"hatékonyságot kellene nagyon durván növelni"
Igen, de nem csak az elvégzett munka tekintetében, hanem fejleszteni az informatikai hátteret is! Amíg 15-20 éves lemaradásban van egy hivatal, addig nem tudom mit lehet rajta növelni. Lemaradás alatt azt értem hogy 1 nyomtató 20 emberre, gagyi, átgondolatlan szakrendszerek, papíralapú ügyintézés, minden, de mindent papír alapon, irattárba már nem férni...
Köszönöm az eddigi válaszokat!
1/5 Azért érdekelt volna, hogy az előző munkahyleket leellenőrzik-e, mert papíron a volt munkahelyemen kevesebbet dolgoztam, mint ami a ténylegesen ledolgozott időm volt, viszont az új pozícióhoz jól jött volna az a tapasztalat, amit ténylegesen ledolgoztam.
#6. "papíron a volt munkahelyemen kevesebbet dolgoztam, mint ami a ténylegesen ledolgozott időm volt"
Ez mondjuk épp nem fogja őket szerintem érdekelni, tudok olyan sikeres pályázóról, aki korábban a versenyszférában három havonta máshova volt bejelentve, pedig egy helyen dolgozott. Az interjún kérdezték tőle, hogy ez mégis mi, ő pedig szépen elmondta az igazságot, és hogy ez a munkáltató dolga, nem az ő kívánsága volt (nyilvánvalóan). Felvették, és végre tiszta jogviszonyban dolgozhatott, közszférában.
"viszont az új pozícióhoz jól jött volna az a tapasztalat, amit ténylegesen ledolgoztam"
Akkor meg főleg ne titkold el, sőt. Interjún fejtsd is ki, hogy emiatt lennél te az ideális jelölt, ebből tutira nem lesz semmi bajod.
Ilyen szinten nem ellenőriznek semmit. Ha Téged választanak, akkor bekérik a végzettséget igazoló iratokat, az előző jogviszonyok (munkaviszonyok) igazolását és kész (munkakönyv, ha annyira régi róka vagy, továbbá a MIL-lapokat).
A végzettséget igazoló bizonyítványok stb. valódiságát ellenőrizhetik.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!