Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Köztisztviselői állásra...

Köztisztviselői állásra benyújtott önéletrajzok tartalmát mennyire ellenőrzik?

Figyelt kérdés
Főként az önéletrajban szereplő előző munkahyelyekre gondolok, vagy végzettségek, bizonyítványok stb.?

2021. jún. 29. 11:03
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
A munkahelyeket nem tudom, de sikeres interjú után a bizonyítványokat tudtommal ellenőrzik (ma már ez viszonylag gyorsan megy, szerintem nem kell már az egyetemtől/nyelvvizsgaközponttól bekérniük az adatokat, hanem simán lekérdezik egy nyilvántartásból, persze függően attól, hogy a végzettséget igazoló papírod mennyire régi). Egyébiránt az önéletrajzot tartalmilag annyiból ellenőrzi kiválasztás előtt a HR, hogy ami a pályázati kiírásban szereplő feltételeknek nem felel meg, azt kiszórják, a vezető, aki embert keres többnyire ezeket nem is látja, neked meg küldenek egy értesítést arról, hogy kiszórtak. Pár éve legalábbis még így volt.
2021. jún. 29. 11:15
 2/9 anonim ***** válasza:
82%
Köztisztviselő? Oda mindig meg van az ember előre, vagy pedig látványhirdetés, hogy márpedig van munkalehetőség, és az ország jobban teljesít és csak te vagy a sz@r hogy még oda se vettek fel.
2021. jún. 29. 11:38
 3/9 anonim ***** válasza:
66%
#2. Ezt úgy írod, mintha akkora király állásokról lenne szó, hogy hú, oda aztán kapcsolatok nélkül lehetetlen bejutni. Miközben egy csomó helyen egyre apad a létszám (nem is baj mondjuk, nem többen kell lenni, hanem a hatékonyságot kellene nagyon durván növelni), és hamarosan nagyon sok ember fog ezekből a pozikból nyugdíjba menni. Amúgy meg kb. az átlagbért keresik, nem annyira nagy biznisz.
2021. jún. 29. 11:46
 4/9 anonim ***** válasza:

#3 Ja, hát ezt én tudom jól... De még mindig jobb mint egy árufeltöltő?!

"hatékonyságot kellene nagyon durván növelni"

Igen, de nem csak az elvégzett munka tekintetében, hanem fejleszteni az informatikai hátteret is! Amíg 15-20 éves lemaradásban van egy hivatal, addig nem tudom mit lehet rajta növelni. Lemaradás alatt azt értem hogy 1 nyomtató 20 emberre, gagyi, átgondolatlan szakrendszerek, papíralapú ügyintézés, minden, de mindent papír alapon, irattárba már nem férni...

2021. jún. 29. 11:50
 5/9 anonim ***** válasza:
#4. Egyetértek, de a jó hír az, hogy ezt azért elég sok helyen észlelték és igyekeznek fejlődni. Nyilván lassú folyamat.
2021. jún. 29. 12:44
 6/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat!

1/5 Azért érdekelt volna, hogy az előző munkahyleket leellenőrzik-e, mert papíron a volt munkahelyemen kevesebbet dolgoztam, mint ami a ténylegesen ledolgozott időm volt, viszont az új pozícióhoz jól jött volna az a tapasztalat, amit ténylegesen ledolgoztam.

2021. jún. 29. 16:13
 7/9 anonim ***** válasza:

#6. "papíron a volt munkahelyemen kevesebbet dolgoztam, mint ami a ténylegesen ledolgozott időm volt"

Ez mondjuk épp nem fogja őket szerintem érdekelni, tudok olyan sikeres pályázóról, aki korábban a versenyszférában három havonta máshova volt bejelentve, pedig egy helyen dolgozott. Az interjún kérdezték tőle, hogy ez mégis mi, ő pedig szépen elmondta az igazságot, és hogy ez a munkáltató dolga, nem az ő kívánsága volt (nyilvánvalóan). Felvették, és végre tiszta jogviszonyban dolgozhatott, közszférában.

"viszont az új pozícióhoz jól jött volna az a tapasztalat, amit ténylegesen ledolgoztam"

Akkor meg főleg ne titkold el, sőt. Interjún fejtsd is ki, hogy emiatt lennél te az ideális jelölt, ebből tutira nem lesz semmi bajod.

2021. jún. 29. 19:02
 8/9 anonim ***** válasza:

Ilyen szinten nem ellenőriznek semmit. Ha Téged választanak, akkor bekérik a végzettséget igazoló iratokat, az előző jogviszonyok (munkaviszonyok) igazolását és kész (munkakönyv, ha annyira régi róka vagy, továbbá a MIL-lapokat).

A végzettséget igazoló bizonyítványok stb. valódiságát ellenőrizhetik.

2021. jún. 29. 19:20
 9/9 A kérdező kommentje:
#7. és #8. válaszadó, köszönöm a hasznos válaszaitok!!! Mindenre választ adtatok, ami kérdésként felmerült bennem. Remélem, hogy a valóságban sem fognak másként alakulni a dolgok a kiválasztás során. KÖSZÖNÖM!
2021. jún. 29. 22:20

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!