Budapesten bármilyen munkáért a 300 bruttó eltúlzott fizetés lenne? Az itteni árak mellett?
Állásinterjú bérigényt kérnek. Mondom 300 bruttó. (bruttó és nem nettó! ez olyan 200 lenne nettóban.....
erre közlik hogy nagyon eltúlzott a bérigényem.
De hát ez alig van meg 200 nettó! Pesten 200 nettó az mi?
Eltúlzott bérigény? Mennyit akartak volna adni? (nem derült ki, felálltam eljöttem...)
A munkát nem mondom meg mi volt, de nyilván nem agysebészet.
De amikor a teszkóban 270.000 az árufeltöltői kezdőbér, akkor miről beszélünk?
Ha a Tescoban 270 az árufeltöltői bér, akkor jobb, ha inkább ott dolgozok tovább.
Egyébként nem lenne nagy bérigény, máshol se, nem csak Pesten, csak nálunk Magyarországon nem szeretik megfizetni a munkát és a tudást, ennek ellenére természetesen elvárják, hogy a csillagokat is lehozd az égről.
"Ha a Tescoban 270 az árufeltöltői bér, akkor jobb, ha inkább ott dolgozok tovább."
Én szellemi diplomás munkakörben nem kapok 270-et, de eszem ágában se lenne elmenni a teszkóba (meg sehova...) droidnak. semennyiért.
MIndegy mennyit fizetnek.
Semennyiért nem mennék el.
"A munkád értéke nem attól függ, hol akarsz belőle élni."
de, a munka értéke attól függ hol élsz. Pontosan attól. menj el K-Mo-ra és keress napi 10.000ért segédmunkást.
Találsz 100at is.
Menj el Győrbe Szombathelyre stb, Ny-Mo-ra és ott keress napi 10-ért.
Kiröhögnek.
Menj el Pestre. Napi 10-es ajánlattal még meg is vernek.
Pontosan attól függ a bér hol a meló. Pontosan attól.
Menj el a Balatonra, és keress napi 10-ért konyhai semmihez se értő kisegítőt.
Egy döglött kutyát se kapsz. Napi 30-ért esetleg.
#4, én írtam a 2. választ. Én mérnök vagyok és nagy nehezen sikerült kiharcolni egy nettó 300-as fizut, ezért cserébe rengeteget tanultam, felelősséget kapok.
Ezért cserébe a 270 kifejezetten baráti.
Elöször is igenis lényeges, MILYEN munka, mert nem mindegyik esetén azonos a reális bérigény.
Másodszor a fizetést a munkádért kapod, nem pedig az aktuális árak függvényében.
Harmadszor, ha a Tesco fizetés tetszik, akkor menj oda.
Milyen "itteni árak"-ra gondoltál? Budapesten a lakhatást kivéve ugyanannyiba kerül minden, mint bárhol máshol. Kaja, ruha, stb boltok mindenhol vannak az országban, meg rendelni is lehet, ha valamit ott olcsóbban találsz.
Vagy csak a szokásos provkáló kérdést hallottuk megint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!