Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Vajon ehhez kell kereskedelmi...

Vajon ehhez kell kereskedelmi végzettség?

Figyelt kérdés

Jövöre érettségizek,és szeretnék elmenni divatboltokba (bershka,zara,pull,h&m stb) pénztárosnak,vagy probafülkébe stb.

Láttam egy hirdetést valahol még régebben ahol azt irták hogy osztályvezető helyettest keresnek(asszem bershkába),és oda azt irták nem szükséges kereskedelmi végzettség..na most én egy sima gimnáziumi érettségivel szerintetek tudnék menni eladónak,vagy bárminek oda?

2010. aug. 26. 14:04
 1/2 sexybitch válasza:
Szerintem igen,de legjobb lenne ha felhívnád őket(gondolom a hírdetésen rajta van a telefonszámuk),és megkérdeznéd tőlük.
2010. aug. 29. 00:12
 2/2 anonim ***** válasza:

Ez a szakma amit választani szeretnél szakképzettséghez van kötve. A pénztáros az egyértelműen. Pl. én ruházati boltba női szabó szakmával nem tudtam elhelyezkedni, mert ruházati eladó végzettségem nem volt.

A miniszteri állásfoglalás alapján egyértelmű, hogy a bolti pénztárosi munkakör az adott kereskedelmi tevékenységre előírt (illetve azzal egy tekintet alá eső, hasonló vagy rokon) szak-, részszakképesítéssel ellátható, ezen túlmenően a munkakör betöltéséhez nem szükséges külön szakképesítéssel rendelkeznie, illetve szakképzettség nélkül e munkakör nem látható el. (Vita tárgyát képezheti azonban, hogy a különféle, a jogszabályban leírt kereskedelmi tevékenységek (pl. Könyvértékesítés, Élelmiszer értékesítése, Ruházati cikk értékesítése, stb.) keretében részben vagy egészben a vásárlók „kiszolgálását” végző személyeknek (pl. eladó, eladó-pénztáros stb.) elegendő-e a bolti pénztárosi részszakképesítés megléte.)

A fentiek alapján vitathatatlan az is, hogy az üzletekben az áruk értékesítését végző munkavállalók, ideértve a bolti pénztárosokat – függetlenül munkakörük megnevezésétől – középfokú szakképesítést igénylő munkakört töltenek be. Ennek alapján a gyakorlati idejüktől függő kötelező bérminimumot kell számukra megállapítani személyi alapbérként, még abban az esetben is, ha átmenetileg még nem rendelkeznek a munkakörükre előírt középfokú szakképesítéssel.

2010. aug. 29. 08:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!