Ha választhatnál többet dolgoznál sok pénzért vag keveset kevés pénzért?
Nagyon szívesen:D
Kiírhatnék egy kérdést, de inkább megkérdezem itt, ennek így mi értelme?
Létezik két ilyen munkakör, amire pályázhatnál, vagy csak valami elméleti eszmefuttatás?
Egyébként ha a kettőből kell választani akkor 5 nap, majd mellékállásban hétvégén egy nap a minimálbéresben.
Egyébként a teljes minimálbért kapnád a 40 helyett 8 órás munkahétre vagy arányosan?
Ja értem, milyen feladatkör ez?
Egyébként akkor nem is kérdés, el kell vállalni heti 1 napban, gyakorlatilag megkapod 40 óra bérét 1 óráért (Egy fokkal rosszabb így), aztán mellette keresni valami értelmes munkát.
Minimálbérből mamahotelban vegetálni lehet, hosszabb távra tervezni nem.
Pont így dolgozom, szóval az életem a kérdésedre a válaszom. :D
Teljes munkaidőben dolgozom műszaki területen és heti egy napot részmunkaidőben dolgozom vidéken. Persze a részidőmet a teljes állásomban pluszban le kell dolgozni, de míg papíron heti 60 órát dolgozom, ez a gyakorlatban simán max 45.
Többet keresek, de a másodállásomat inkább hobbiból vállaltam (bértábla szerinti fizetésért kb.). Szeretem csinálni és nem tudnék céltalanul otthon tespedni, amikor tudom, hogy ennél sokkal jobban is élhetnék, ha többet dolgoznék.
A minimálbér 107 ezer nettó kb.
Ha heti 1 nap 12 órát kellene dolgozni, akkor az órabér 2229Ft nettóban.
A másik esetben ha 8 órás, heti 5 napos munkával számolunk, akkor 2380Ft az órabér.
Szóval a másik jobban megéri még így is, DE! Akinek van valamilyen maszek melója amivel amúgy jól tud keresni és csak a "legalitás" miatt kell neki egy hivatalos munka annak jobban megéri az első.
Szóval ha alapból feketén van a pénzed akkor az első, ha nem, akkor a második.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!