Ha nem volt benne a munkaszerződésben, hogy mennyit keresek, csak szóban lett megbeszélve akkor lényegében ingyen dolgoznék?
"Akkor végülis nem munkaszerződés volt. "
Akkor mi volt? Ugyanis a tartalmuk szerint határozzuk meg, hogy minek minősül. Ha valamelyiknek a fejlécében az van, hogy megbízási szerződés, de a tartalma alapján a munkaviszonyra vonatkozó jegyeket/jellemzőket tartalmazza, akkor az munkaszerződés. Egy hatósági ellenőrzés átminősíti. Pont.
Még mindig nem tudjuk, hogy mit írtál alá. Csak szólok...
Beszéltem telefonon a főnökkel. A szerződést az első munkanapomkor kapom meg. Csak ez így kicsit értelmetlen. Ha valami nem tetszik, és fel akarok mondani, hülyén fog kinézni ennyi intézkedés után.
Arról tudtam, hogy nem mindenhol adják ki a szerződést azonnal. De ha már azt mondta egy hete a telefonba, hogy szerződést is menjek aláírni, erre nem is láttam aznap, mikor mentem, akkor most hogy higyjem el, hogy elsején (mert akkor kell bemenjek) azt fogom aláírni.? Mindenesetre bemegyek, nyilván, aztán meglátom, elvállalom-e a melót.
#13 Én azt szoktam kérni, hogy küldjék el előre 3-4 nappal a szerződéstervezetet ( nyilván kipontozott adatokkal), és akkor meg tudom nézni előre, ha valami nagyon gyanús, akkor ügyvédhez is elviszem.
Csak legközelebbre, hátha jól jön.
"a nem volt benne a munkaszerződésben, hogy mennyit keresek, csak szóban lett megbeszélve akkor lényegében ingyen dolgoznék?"
Drága Bogár! Akkor munkaszerződést még nem láttál, tehát azt sem tudod, hogy mi szerepel benne. Volt - gondolom - egy előzetes megbeszélés, hogy mire számítsál, mennyi fizetést ígérnek, megfelel-e. Feltételezhető, hogy a szóban történő megállapodást fogják írásba fektetni.
Elolvasod, ha nem az van benne, amiben megállapodtatok, akkor finoman jelzed. Ha nem hajlandóak korrigálni, és az eltérés ellenére nem akarod elvállalni a feladatot, akkor szépen megköszönöd a lehetőséget és nem írod alá. Ha valamit nem értesz benne, akkor addig nem írod alá, amíg el nem magyarázzák. Nem szégyen kérdezni. Az sokkal rosszabb, ha elkötelezed magad olyan irányban, amiből csak rosszul tudsz kijönni.
Csak jelzem, hogy munkaviszony esetén (ha munkaviszonyról van szó) a dolgozó a munkába állását követő 30 napon belül arra hivatkozva, hogy írott munkaszerződést nem kapott a munkáltatótól a munkaviszonyát mindenféle következmények nélkül megszüntetheti.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!