Megéri mentőtisztnek lenni?
Nagyon szép szakma, de karrier szempontjából felejtős, ha anyagilag vinni is szeretnéd valamire. Mentősként saját lakásod soha az életben nem lesz ilyen árak mellett. Sőt, az albérlet fizetése is problémás. Külföldi nyaralásokról ne is álmodj.
Sokat kell tanulni, nagy a felelősség, sok a munka, fizikailag is bírni kell, és mindezért cserébe éhbért kapsz. Standard állami szektor sajnos.
20 even belul, nem tudom, hogy ki fog tanitani, mentozni, tuzoltani, rendorkodni, mavnal fizikai munkas lenni?
Koceraj ossze fog omlani, mert nem tudnak ertelmes bert fizetni az ellopott koltsegvetesbol.
Egy mentőtiszt a közhiedelemmel ellentétben azért nem keres rosszul! Az erős túlzás, hogy éhbérért dolgoznak. Lényegében egy másodállással egész korrekt fizut hazavihetnek. Például ha egy 30 napos hónapot nézünk abból hat napot 24-ben tol, három napot meg 12-ben máris megvan kilenc nappal a 180 órája. Ha mellé még bevállal mondjuk 5 napot egy sürgőn 12-ben az +60 óra. Így egy hónapban 14 nappal meglehet a 240 órája összesen. Maradt így is 16 nap szabad napja.
Egy mérnök sem keres jobban, vagy egy tanár, közalkalmazotti F-kategória volt régebben most nem tudom hogy van, de azért nem fog éhen egy mentőtiszt! :) Egy mentőápoló, sőt még egy mentőgépkocsi vezető sem keres rosszul az átlag magyar viszonylathoz képest. Persze lehetne több is, de szerintem korrekt fizut kapnak. Más szférában sem keresnek jelentősen többet, sőt talán még ennyit sem. Ami nem baj félreértés ne essék, csak az ilyen hülye közhiedelmeket akartam feloszlatni.
Utolso. Ne tuloraval szamold. Ilyen alapon egy betanitott is keres annyit, mint egy mernok.
Nem tuloraval kell jobban keresni, ugy, hogy nem is lesz elete.
Alap oraszammal kell normalis bert keresni. Nem tulorakkal.
Kerdezo, inkabb mas szakmat tanulj, amivel kulfoldon is boldogulsz.
Azért az elég pejoratív értelmezés, hogy éhbérért dolgoznak! Azt írtam, hogy kilenc nappal, sőt akár 8 nappal is, ha nem akar 12 órázni, csak 24-ezni akkor gyakorlatilag 8 nappal eléri a 180 órát.
Három mit fog csinálni?
A 24-órákkal hamar megvan, mellette nyilván el fog még vinni valahol pár napot, ez szinte minden egészségügyi dolgozónál így van. Elvisz még mellette vagy 60 órát valahol és ott van 400 nettó felett van. Lehet vitatkozni, de nincs értelme mert ez így van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!