Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Netes diákmunka? Nem átverés?...

Netes diákmunka? Nem átverés? (www.diakmunka.5mp.eu)

Figyelt kérdés

Üdv! A nyáron nem jött össze a diákmunka, így arra gondoltam, hogy a gimi mellett hétvégente dolgoznék. Eddig szerencsére találtam munkát, de csak 1 hónapra(szórólapozás).

De ma egyik ismerősöm ráakadt egy olyan apróhirdetéses oldara, ahol valaki diákoknak hirdet internetes munkát.

A rövid szöveg alatt volt egy link: www.diakmunka.5mp.eu .

Rámentem az oldalra gondoltam, hogy egy próbát megér. De nekem sántít a dolog. A regisztrációnál még az ember pontos címét is elkérik, plusz hiába írják ki, nincs is felhasználási feltétel.

Az lenne a kérdésem, hogy valaki ismeri-e egyáltalán ezt az oldalt, vagy van-e olyan, aki ennél a "cégnél" dolgozik?

Előre is köszönöm a választ!

2010. aug. 25. 15:07
 1/4 anonim válasza:
Lusta voltam elolvasni, hogy mit ajánl, de már a honlap alapján komolytalannak tűnik. Ennyi erővel mlap-osat is csinálhatott volna.
2010. aug. 25. 15:51
 2/4 anonim ***** válasza:

Munka ki közvetítés - beíratnám egy helyesírás-tanfolyamra ezeket is :) Figyeld az írásjeleket is: minden mondat úgy végződik, hogy pont, pont, pont...

Ezekre a munkákra számíthatsz:

1: linkelések: 65%

2: Banner cserék: 25%

3: reklámok feladása: 10%

Vagyis pont ugyanaz, mint a többi PTC oldal, csak ez magyarul van. Ugyanolyan átverés, mint a többi :)

A te dolgod:

A pontos precíz munka, időre elkészítése...

Pontos, precíz, részletes munkaköri leírás, nemde? :)

Segítség a munkához menüpont. Mi van ott? Egy-egy képernyőkép a Google, a Yahoo és az Ask.com keresőfelületéről.

Én nem akarlak befolyásolni, döntsd el te, hogy komolyan veszed-e.

2010. aug. 25. 16:10
 3/4 anonim ***** válasza:

Ez nem hivatalos diákmunka, kezdve a komolytalan ingyenes, bárki által létrehozható weboldaltól a semmitmondó Comic Sans logón át a munkát kifejtő részig.

A linkelés, bannercsere és reklámozás nagyjából annyiból áll, hogy te felkeresed az ilyen-olyan oldalakat, és vagy beszúrod a megadott reklámot, vagy felajánlod a tulajnál a bannercserét, vagy valamilyen módon reklámozol egy linket, ezt így látatlanban is spammelésnek lehetne nevezni. Ha valaki egy oldalban pénzt akar látni, akkor hirdetéseket helyez el rajta, és már csak felhasználót kell találnia arra, hogy ezekre kattintson, és pénzt kapjon érte. Ehhez jön a képbe a "diákmunka", valakivel elvégezteti a reklámozást, meg a szemét kiszúrja 1-2 ezer forinttal a munkáért, nála meg ott marad a jó pénz.

Ha itt is erről van szó, nem árt tudni hogy a kéretlen reklámok küldözgetését Magyarországon pénzbüntetéssel és három évig terjedő szabadságvesztéssel jutalmazzák, mégis a hazai e-mail forgalom 95%-a kizárólag ilyenből áll. Azt is meg lehet tudni egy-két statisztikából minél több emberhez jut el egy kecsegtető ajánlat, annál többen dőlnek be neki, annál nagyobb a bevétel is.

Tegyük fel hogy csak reklámot küldesz valamiről, az is lehet hogy épp olyasmit kell linkelni amivel csak az jár jól aki kiadja, mert klikkelési mennyiség után kap jutalékot, te megint csak valami töredék összeget hogy legyen ne legyen értelme kiszállnod.

Persze minden nézőpont kérdése, te azt is mondhatod hogy bevállalsz napi egy óra intenzív spammelést, és még pénzt is kapsz érte. Persze aki naponta ilyennel szembesül, azt már hidegen hagyja minden ajánlat, ezért még több embert kell gyűjteni aki még nem jött rá hogy átverik. De az a réteg is megunja, ezért már ott tartunk hogy ha megnyitod a postafiókod, akkor csak olyan levelet találsz benne ami reklám, és ha nem teszel ellene semmit, akkor simán jut belőle naponta 20-30 is neked.

És ez csak azért van, mert azt hiszik az emberek hogy valódi munka nélkül is lehet pénzt keresni a net előtt. Lásd, a pontgyűjtő és kattintásra biztató oldalak, akik még ajánlják is hogy reklámozd őket, te soha nem látsz tőlük semmit, de a sok kattintásból ők jól járnak.

2010. aug. 25. 16:10
 4/4 A kérdező kommentje:

Na igen, találkoztam már olyen távmunkával, amit pl. mlap-on hirdettek. Meg hogy 500-600 forintokat fizessen be az ember, és akkor kapja havonta az x összeget. Csak sajnos az a baj, hogy sokan befizetik a pénzt, mondván de könnyű munka. Meg olyan e-mail címeket adnak meg, hogy pl. katika01@citromail.hu. Már itt sántít a dolog. Áh, komolytalan az egész.

Maradok a szórólapozásnál, az legalább biztos meló. :)

Köszi a válaszokat!

2010. aug. 26. 08:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!