Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Szövegírásból tényleg meg...

Szövegírásból tényleg meg tudnak élni emberek? Mennyi idő, míg ezt kiépítették maguknak?

Figyelt kérdés

Lehet, hogy nem ebből a kérdésből fog kiderülni, de kifejezetten jó íráskészségű embernek tartom magam.

Nem ma kezdtem dolgozni, 2013 óta húzom az igát különböző multicégeknél, emellett rengeteg mindenbe belefogtam, tanultam, van 2 diplomám 2 teljesen ellentétes területen, volt egy mikrovállallkozásom, jó angolságom mellett 2-3 nyelven meg tudok mukkanni stb.

Mindezt azért írom mert nem a tipikus, "nincs valami netes munka aminél nem kell érteni semmihez" az esetem.

Hajlandó lennék kisebb, de ha van esély, hogy megtérül, nagyobb összeget is beletenni.

Az egyetlen ami mozgat az a szabadságvágy és hogy kiteljesíthessem magam. Heti 40 óránál jóval több munkára lennék képes de csak ha valamilyen szinten legalább én oszthatom be az időmet.

Fél-egy évig szívesen tolnám a szövegírást a meglévő melóm mellett is, ha van esélyem utana ugyanannyit keresni (nem durva összeg, konkrétan a budapesti átlagbér.)

2021. jún. 9. 20:53
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Biztos keresnek cégek freelancert is, de magam körül inkább azt látom, hogy emberek elkezdik ügynökségnél, tolják 5-10 évig, felszednek egy csomó tudást és utána állnak saját lábra, ha alkalmazottként már nem elégedettek. Fordítva szerintem nehezebb, mert az ügynökségi melóval automatikusan szeded fel a referenciákat is. Viszont neked nyilván nem nagyon érné meg pénzügyileg váltani, mert az ügynökségnél valószínűleg juniorként kezdenél, az meg azért nem ugyanaz a fizu, mint egy multinál bármi.
2021. jún. 9. 21:57
 2/5 A kérdező kommentje:
Értem, köszi a választ! Lehet, hogy pár év ügynökségnél is megérné, attól függ mennyivel kevesebb az a kevesebb :)
2021. jún. 10. 00:14
 3/5 anonim ***** válasza:
Én nem dolgoztam sosem szövegíróként, de ha tippelnem kellene, akkor max. nettó 250-re számíthatnál egy nagyobb ügynökségnél. De ha van valaki, aki jobban ért hozzá, egészítsen ki. :)
2021. jún. 10. 09:51
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszi! És vajon ezt mennyi idő feljebb tornászni? Maszekolni tudnak mellette? :)
2021. jún. 10. 12:20
 5/5 anonim ***** válasza:

Elég sok ügynökségi dolgozó vállal mellette még saját projekteket, bár hozzáteszem, hogy ezt bizonyos helyeken szerződés szerint elvileg nem lehetne. Nem tudom, szövegíróknál mennyire jellemző, social media managereknél, ppcseknél találkoztam már ilyennel.

A legtöbb helyen az éves/féléves értékeléskor van béremelés, ha van.

2021. jún. 10. 12:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!