Unalmas de biztos munka, vagy izgalmas pörgős, de rizikós start-up?
Jelenleg egy nagyvállalatnál dolgozok a szakmámban átlagos bérért. Elmegy de semmi extra, tipikus multis állás. Kaptam egy ajánlatot egy start uptól kétszer ennyi fizetésért, de semmi nem garantálja, hogy fél/egy év múlva az egész nem dől be. Ti mit választanátok?
27/f
Mennék, nem kérdés.
Ez a cv-n mi mutat jól a tím líderek ócska dumája. 7+ multinál voltam 10 év alatt és mindig sikerült jobbra váltani. Kb ott állok "karrierileg" mint azok akik 10 éve ugyanitt ülnek :)
Viszont ha egyszer ki tudsz lépni a multiktól az nagy szó. Visszamenni mindig vissza tudsz mert kell az ember de kiugrani sokkal nehezebb. Élj az alkalommal szerintem.
Multinál elég könnyű cégen belül rotálni projektek között, startupnál meg jellemzően nincsenek is más projektek, ahova rotálhatna az ember.
Persze ha a startup pont izgalmas projekten dolgozik, akkor érdemes lehet oda váltani, aztán max felmondasz ha megunod.
Ez így nem hangzik rosszul. Ha be is dől 6 hónap múlva akkor ha a következő fél évben nem csinálsz semmit akkor vagy ugyan ott, mintha nem is váltottál volna.
Kérdezd meg, hogy meddig biztosan elég a cég pénze, ha erre normális és elfogadható választ (magyarul legalább fél évre) kapsz akkor szerintem jó opció lehet.
Azért illúzióid ne legyenek, a startupok hatalmas hányadából nem lesz semmi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!