Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ha találok munkát külöldön,...

Ha találok munkát külöldön, van bejelentési kötelezettségem a munkaügyi hivatal felé?

Figyelt kérdés

Tavaly nyáron megszűnt a magyarországi munkaviszonyom. Kaptam a 3 hónapnyi álláskeresési járulékot, utána pár honapig magamnak fizettem még a tb-t. Áprilistól már külföldön dolgozom, a NAV-nál kijelentkeztem, van már külföldi egészségügyi biztosításom is.

A munkaügyi hivatalnak viszont nem jeleztem külön, hogy nem vagyok már munkanélküli, ebből lehet valami retorzió?

2021. jún. 3. 11:45
 1/3 anonim válasza:
35%

Jobban meg kellene irni a kerdesedet.

Egyreszt minden orszagban masok a szabalyok, es te nem teszed vilagossa hogy melyik orszag munkaugyi hivatalarol beszelsz.

Masreszt nem vilagos hogy mi kotelezne teged arra hogy beszamolj nekik arrol hogy hogyan alakult az eleted.

Harmadreszt egy jobb szo kellene ide, mivel a retorzio bosszut es megbosszulast jelent, ami a maffiara jellemzo - s nem a tipikus allami munkaugyi hivatalra.

2021. jún. 3. 12:41
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Ha regisztrált álláskereső vagy még, akkor jelezned kell a munkaügyinek, hogy van állásod.

Ha nem jelzed és nem jelentkezel az előírt időpontban, akkor törölnek a nyilvántartásból és X ideig nem regisztrálhatsz újra.

2021. jún. 3. 14:06
 3/3 anonim ***** válasza:
65%

... azon kívül a NEAK-nak is jelezned kell, hogy külföldön biztosított lettél, nem elég a NAV-nál. Sőt a NAV-nál nem is kellene már valójában.

NEU.70 a nyomtatvány neve, amit értelemszerűen kitöltve el kell juttatni a NEAK-hoz.

2021. jún. 3. 17:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!