Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Diákként hogyan kereshetek...

Diákként hogyan kereshetek annyi pénzt, hogy el tudjam magam tartani?

Figyelt kérdés
18 éves vagyok. Még csak 10-be járok, mivel évvesztes vagyok és a 9-ket újrajártam iskolaváltás miatt. Viszont itthon lassan minden nap megkapom, hogy költözzek el, meg a nevelőapám azt mondja nem hajlandó velem élni. Olyanokat mond anyának, hogy miattam fog tőle elválni ...stb. Természetesen bennem is van hiba, de szerintem amennyit segítettem nekik mindig azok után nem ezt kéne tenniük, de mindegy. A lényeg, hogy szeretnék elkülönülni tőlük, valószínűleg annyi pénzt nem tudok keresni diákként, hogy elköltözzek, de ha elkezdem gyűjteni talán előbb-utóbb lesz valami. Szeretnék ötleteket, hogy mivel tudnék pénzt keresni. Sajnos már azaon is gondolkoztam, hogy elmegyek dolgozni, otthagyom az iskolát és majd leteszem az érettségit felnőtt képzésben. Csak az a baj, hogy szerintem 8 általánossal nehezen találnék munkát. Voltak egyetemi terveim, de azokat elengedtem már. Köszönöm az ötleteket előre is.

2021. máj. 27. 08:58
 1/2 anonim ***** válasza:

Akkor váljon el, hajrá. Neked "rengeteg" pénz kéne, minimum 100 ezer forint egy hónapra, hogy egy szobát és minimális kaját ki tudj fizetni (legalábbis Budapesten), és akkor még nem szórakoztál. Ezt középiskola mellett megkeresni nem lehetetlen, de rohadt nehéz. Végig kell dolgoznod az összes hétvégédet, plusz pár hétköznap délutánt vagy estét. Rosszul fizető, egyszerű diákmunkákkal vagy más viszonylag kötetlen munkával kéne ezt összehoznod, pl. biciklis kajafutár. Néha lehet találni olyan állandó diákmunkát, ahol gyakorlatilag te osztod be magad, mert figyelembe veszik az egyéb elfoglaltságaidat. Pl. egy Meki diákmunka is lehet ilyen. Nézz utána mindenféle szociális ösztöndíjnak, bár lehet hogy egy magát eltartó 18 éves szemét is kiszúrják szaros 10 ezer forinttal...

Egy kollégiumi szobával olcsóbban kijönnél, érdeklődj az iskoládban, egyháznál, stb. hogy van-e lehetőség arra, hogy koliba költözz. Azzal nagyjából biztosított lenne a lakhatásod addig, amíg leérettségizel. Utána mehetnél egyetemre is, ilyen szociális háttérrel 100% hogy felvesznek koliba. Nagyon sok egyetemista csinál egyetem mellett diákmunkákat, van aki néha betanított gyári munkára is elmegy hétvégenként. Az egyetemi órarend barátibb a középiskolainál, a kevésbé fontos órákat (sajnos?) sokan ellógják, akár azért is hogy dolgozzanak.

2021. máj. 27. 10:54
 2/2 anonim válasza:

Az iskola mellett nem tudsz elkezdeni dolgozni? Nyári munka?

Ezekkel cska minimális pénzt tudsz keresni, de jobb mint a semmi, vannak internetes kérdőívek, amiknek a kitöltésével tudsz keresni egy kicsit, ha van egy szabad napod, akkor előhalászhatod a régi könyvidet, játékaidat, ruháidat,elkezdtheted eladogatni őket (a ruhákat esetleg turkálókban is beválthatod, valamennyit szoktak adni érte)

2021. máj. 28. 20:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!