Igaz lehet, hogy aki külföldről jött haza a vírus miatt, idegen nyelvű CV-je, referenciái vannak, azt nem hívják be állásinterjúkra?
Figyelt kérdés
Voltak szóbeszédek, hogy a fejvadászok kaptak egy köremailt, hogy a külföldről jötteket nem érdemes alkalmazni, mert úgyis visszamennek majd, amint lehet.
Kb 30 helyre jelentkeztem, válasz nélkül. Nektek vannak ezzel kapcsolatban tapasztalataitok?
#állásinterjú #hazatelepülés után
2021. máj. 26. 15:48
1/13 anonim válasza:
És amúgy vissza akarsz menni, valóban?
2/13 A kérdező kommentje:
Én személy szerint nem.
2021. máj. 26. 16:06
4/13 anonim válasza:
Nem, természetesen egy hatalmas baromság az egész. Olyan munkakörökben, ahol fejvadász, idegen nyelvű CV és referencia kell, itthon is kifizetik a nyugati életszínvonalhoz szükséges fizetést. Ilyen munkaköröknél nem a fizetés, pláne a vírus miatt jön haza valaki. Ezek az emberek itthon sem döglenének éhen, egész más motiválja a kiköltözést, mint a szabolcsi cigánysoron. Egy operátor meg lehet hogy kint elvesztette a munkáját, és húz vissza az első adandó alkalommal.
5/13 A kérdező kommentje:
#3 Láttam erről egy videót, próbálom visszakeresni. Gyanús nekem, hogy diplomával, felsőfokú nyelvvizsgákkal, svájci ajánlólevelekkel nem kellek sehová. Szállodában szeretnék egyébként elhelyezkedni, kint is ott dolgoztam. Magyarországon találtam párt, emiatt az itthonmaradás mellett döntöttem. De f*sza lesz, ha itthon meg munkám nem lesz.
2021. máj. 26. 16:30
6/13 A kérdező kommentje:
„Igazából most minden területen vállalnék munkát, gyárban, bármit, ami megélhetést adna”
- mondja X. Az álláskeresés nehézségeit azzal magyarázza, hogy a munkáltatók most nem szívesen vesznek fel a vendéglátásból érkezetteket, mert attól tartanak, amint vége a kijárási korlátozásoknak, azonnal elvesztik őket. „Pedig ez nem feltétlenül igaz, sokan váltanának” - mondta.
Sajnos a videót nem találom, de ha meglesz, bemásolom.
2021. máj. 26. 16:38
7/13 anonim válasza:
4. munkahelyemen vagyok és soha életemben nem adtam be magyar nyelvű CV-t.
8/13 A kérdező kommentje:
És a vírus miatt tértél haza külföldről?
2021. máj. 26. 16:59
9/13 Fsms válasza:
Ez nem igaz. Nekem van angol állampolgárságú magyar kollegám. Kolléganőm Barcelonából jött haza, etc.
10/13 anonim válasza:
Nem. Egy ismerősöm Katarból jött haza tavaly tavasszal és kapott munkát viszonylag hamar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!