3 gyerek és 38 evesnek mennyi szabadság jár ? Kalkulátor szerint 34 de most beszéltem férjem főnökével elvileg úgy jár náluk aki hány évet dolgozik le nem a kor szerinti . Férjem nem magyar így én mondtam neki hány járna nem is tudta ezt .
Figyelt kérdés
Lehet hülyének nézték évekig2021. máj. 26. 08:44
1/5 anonim válasza:
Én csak 33-at számolok. 37 év után jár +6 nap, meg a 3 gyerek miatt +7 nap. 39. év után lesz majd 34 neki. Az életkor szerinti pótszabadságot az mt szabályozza, nem vagyok munkajogász, de nem hiszem, hogy ettől negatív irányba eltérhet a cég saját döntés alapján.
2/5 ascelpius válasza:
Munkaszerződésbe érdemes lenne belenézni ott mi van, lehet aláírt valami ilyesmit. Az egy másik kérdés, hogy el lehet-e az MT-től térni szerződésben...
3/5 anonim válasza:
El lehet térni, de csak pozitív irányba tudtommal. Szóval ha valakinek az alapszabin, életkor szerintin és a gyerek miatti pótszabin felül akar adni a cég +5 napot mondjuk, akkor azt meg lehet tenni. De negatívba szerintem nem mehet.
4/5 anonim válasza:
MT alá nem mehet sehogy. Többet kaphat.
5/5 anonim válasza:
Ahogy fent írják, az erre vonatkozó §-tól sem munkaszerződésben, sem kollektív szerződésben nem lehet a munkavállalóra nézve hátrányosan eltérni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!