Megéri gyógytornásznak tanulni fizetés szempontjából?
Olvastam pár kommentet itt,hogy egy-egy óráért mennyit elkérnek a gyógytornászok,de gondolom abból még adóznak is,illetve a helység bérleti díját is fizetik,így már azért jóval kevesebb marad belőle.
Vajon anyagi szempontból megéri gyógytornásznak tanulni?
Igen, ha külföldön képzed el az életed.
Amúgy meg nevetségesen alacsony bért fizetnek.
Alapvetően nem.
Ha mellé kitanulsz még valami csontkovácsolásos maszlagot, amivel meg tudod vezetni a hiszékeny embereket, akkor anyagi szempontból igen
Kérdés az, hogy ebből mennyi a valóság és mennyi a unokatestvérem cicájának akárkijétől hallottam dolog.
Gyógytornásznak tanulok és ismerőseim többsége végképp nem keres 700-900ezret mint ahogy itt leírják. Ha kórházban vagy, akkor bértábla van, ami kettessel kezdődő fizut ad (és nem kétmilliós)
Magánban 10-15 ezret sem sima bscvel kérhetsz el, hanem csomó posztgraduális képzéssel, pl fasciamodellezés, mckenzie tanfolyamok (amik rendszerint 3-5 részesek és egy rész 400-500 ezer ft) Ilyenkor már nem csak azt fizeted meg hogy valami gyógytornász, hanem azt az időt, pénzt és energiát amit ő abba ölt, hogy magát képezze. És emellett jön az a pénz, amit eszközökre, bérlésre és marketingre költesz.
Én azt mondanám, hogyha pénz miatt jönnél erre a szakra, akkor inkább ne.
Köszi szépen a válaszod. Kb erre számítottam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!