Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Egy ilyen Junior Mainframe...

Egy ilyen Junior Mainframe Admin pozira milyen előismeretek jók, ha vannak? Mik szükségesek hozzá?

Figyelt kérdés

Nekem a felsorolt elvárások elég szegényesnek tűnnek. Van egy rendszergazda OKJ-m, de az életbe nem hallottam még azokról, amiket itt felsorolnak("Mainframe, DB2, WAS és még továbbiak...").

Ötletek, tapasztalatok?

Van értelme így jelentkezni? Mert végülis ott van, hogy "A Mainframe szakterület előzetes ismerete nem követelmény, szükség esetén biztosítjuk a szakképzést", de nem tudom. Ha interjún elkezdenének olyanokat kérdezni, hogy mi az a mainframe, a db2, vagy hasonlók, én szívbajt kapnék kb.

Az angolommal nincs probléma, az infós tudásom meg kicsit fel kell eleveníteni és nincs gond, de ilyenekről még tényleg sosem hallottam...

[link]

2021. máj. 18. 21:40
 1/5 anonim ***** válasza:

Ez egy tobbnyire betanitott munka, amihez soft skilleket varnak el leginkabb, illetve, hogy komfortos legyel IT teruleten, tipikus felhasznaloi szintnel egyel magasabb szinten.

Ha behivnak akkor raszansz 2 orat hogy minden kifejezesnek utananezz, es interjun megmondhatod nyugodtan hogy nem ertesz ezekhez de tudod hogy kb mirol van szo.

Azert nem hallottal az elvarasokrol mert itt egy ezereves rendszert kell ezereves technologiakkal karbantartani valoszinuleg, pont ezert is vannak ugy hogy betanitanak valakit mert ugyse lesz olyan aki pont az o rendszerukhoz ert.

2021. máj. 18. 21:55
 2/5 anonim ***** válasza:

Meg annyi hogy szerintem kb mi kellhet ide:

- egy linux terminalban nem vagy teljesen elveszve

- ha nem is tudsz programozni azert lattal mar kodot eletedben, es egy egyszeru kis scriptnel megerted hogy mit is csinal

- ha barmi gondod van a sajat gepeddel akkor kis guglizas utan meg tudod oldani

- nem zavar ha olyan technologiakkal fogsz dolgozni amik kihaloban vannak

2021. máj. 18. 22:00
 3/5 A kérdező kommentje:

Értem, hát elmegy egynek.

Programozni már programoztam, a scriptekkel sincs nagy bajom. Linux terminál szintúgy oké. Google pedig jó barátom 😂

Látom hogy élet és baleset biztosítást is köttetnek, meg az éves caf 270 bruttó. Ezek tudatában szerinted, így, hogy mégiscsak ezeréves rendszer, meg betanított munka, mennyi lehet a fizetés?

Egyébként nem is értem miért nem írják ki manapság. Ha meg ennyire szégyellik, hát...

2021. máj. 19. 07:48
 4/5 A kérdező kommentje:

Na, most látom, hogy szerkesztették is ma, már nem azt írja az elvárásoknál, hogy "Középfokú német és/vagy angol nyelvtudás",

hanem hogy "Középfokú német nyelvtudás".

Tetszik, ahogy a "német" szó után két szóköz van, ami arra következtet, hogy onnan vették ki az "és/vagy angol" részt.

2021. máj. 19. 10:27
 5/5 anonim ***** válasza:
Valoszinuleg egy csomo nemet dokumentacio van amit majd ertened kell, mert meg 20 eve ezeknel a nemet cegeknel nem angol volt a ceges nyelv.
2021. máj. 19. 10:45

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!