Egy álláshirdetésnél mindig megvárják a hirdetés leteltét, vagy előtte is felvehetnek?
Volt egy álláshirdetés, elég nagy cégnél, május 4.-én jelentkeztem, 5.-én elvileg meg is nézték a jelentkezésem, de még nem szóltak vissza semmit, és a határidő május 31. Gondolom annyira nem vagyok értékes nekik hogy rögvest lecsapnak rám, de érdemes reménykedni még? Úgy értem, nem jött még email (vagy hívás) hogy bocs, nem sikerült, de fordítva meg kicsit fura gondolkodás, hogy hmm ez egy tök jó jelölt, ő kell nekünk! de azért várjuk meg 31.-ét hogy fairplay legyen...
Hogy működik ez általában?
Szerintem úgy lenne logikus, hogy már egyből ahogy bejön egy alkalmasnak tűnő jelölt azt behívják interjúra.
Amúgy én nem teljesen értem mi az amit leszűrnek egy önéletrajzból. Szerintem csak az alkalmatlanok kiszűrésre kellene használni. A többi jelöltet, aki felsorolt követelményeknek esetleg előnyöknek is láthatóan megfelel, azt fel kéne legalább telefonon hívni, hogy jobban megismerhessék.
Nem ez az általános, de nem értem miért. Engem sokszor nem hívnak fel, pedig nagyképűség nélkül mondom, hogy inkább örülniük kéne, hogy az eddigi tanulmányaim és munkáim során szerzett tudást az adott cégnél szeretném kamatoztatni.
Mi a családban pont erröl beszéltünk. Mindig olyan hirdetésekre adom be a palyazatom ahova a leirtaknak megfelelek.
Ebböl az egyik ilyen skills a nyelvtudás, ami nalam kiemelkedö, anyanyelvi szint. Enelkül nem lehet elvegezni a munkat. A masik a tapasztalat.
Eddig csak 2 eset volt, hogy azonnal haraptak a palyazatomra, ugy, h masnap mar hivtak es kaptam interjuidöpontot.
Mind a 2 nagynevü multi. A kis- es közepvallalkozások vissza sem irtak, ha igen akkor elutasitottak.
Mi sem ertjük miert van ez.
Csaladom es en is ugy gondoljuk, hogy nyeremeny lenne a cégnek ha alkalmaznának.
#2 Mert egy kisvállalkozásnak túl nagy a tudásod és tisztában vannak vele, hogy mivel nem lenne számodra kihívás, ezért keresnek mást. Ha úgy tetszik "túlképzett vagy" számukra. Míg egy multi nem fogja magát égetni oda nem illő alulképzett dolgozókkal.
Kérdező, általában megvárják kivéve ha nem vagy nagyon nagyon profi, ami miatt azt mondják tökéletes vagy és nem érdekli őket más.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!