Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Boldogulhatok Németországban...

Boldogulhatok Németországban nőként német nyelvtudás nélkül?

Figyelt kérdés

Sajnos nagyon kevés a fizum mivel engem is ért s covid csapád, adósságom meg csak nőtt.

Gondoltam kimegyek unokatesómhoz, de németül nem tudok. Angolul elbeszêlgetek. Persze tanulnám úgyis a németet is.

De nőként így mit tudnék dolgozni mennyiért? Raktárakba, gyárba van esélyem?

Van itt olyan nő aki nyelvtudás nélkül mint ki?

2021. máj. 11. 15:35
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
79%
Persze, mosogatni, takarítani lehet angollal is. Nyilván be kell érjed kevesebbel annál mint aki tud németül, de előbb-utóbb megtanulsz. Gyárba, olyan helyen ahol sokan vagytok kevésbé esélyes, mert nem fognak csak veled angolul beszélni.
2021. máj. 11. 16:39
 12/20 anonim ***** válasza:
39%
Legtöbb helyen csak lehúzzák azt, aki nem beszél németül. Erős angollal viszont ellehet boldogulni.
2021. máj. 11. 16:44
 13/20 anonim ***** válasza:
39%
9: és mennyi pontosan a szállás fele?
2021. máj. 11. 17:08
 14/20 anonim ***** válasza:
39%

A vendéglátás most ugyan halott, de talán már hamarosan nyitnak a hotelek (hogy ősztől mi lesz, az megint más kérdés), én 5*os szállodában szobalányként majdnem nettó 1500 eurót kaptam, ebből lejött a szállás (240 euró), bőven tudtam félretenni. Meg volt borravaló is, havonta 70-100 euró. És nem kellett 12 órázni, heti 5 nap 8 óra munka. Persze kemény volt, nem mindig végeztem időben a kezdetekben és akkor később végeztem, de azért na, mégse 12 óra.

Német nyelvtudás elvárt volt, nem szerették, ha valaki nem beszélt németül, de azért kaptak esélyt azok is, akik csak A1 szinten makogtak valamit.

Szóval esetleg ilyen irányban is nézelődhetsz.

2021. máj. 11. 20:54
 15/20 anonim ***** válasza:
18%
szállás és kaja 500 körül jön ki (ez egy nagyon durva átlagolása a német nyelvterületnek). értem hogy magyarországról szép ezer euró, de kint nagyon mások a viszonyok. német nélkül meg kimehetsz, te leszel a százezredik migráns aki egy szót nem képes kinyögni az ország anyanyelvén, egyértelmű hogy téged fognak választani bármilyen munkára, a többi százezer közül.
2021. máj. 11. 21:24
 16/20 anonim ***** válasza:
29%
15. Ez nagyon kevés... akkor max zacskóslevest meg aldizsömlét fog enni egész hónapban. ☹☹
2021. máj. 11. 21:33
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

16, én tudom... mindegy, mit merre tologatok, 200-250 euróm csak kajára megy el egy hónapban, pedig nem is eszek sokat XD

azt akartam vele érzékeltetni, hogy bármit csinál, a fizetése felét alig kapja kézhez, elkölti...

2021. máj. 11. 22:56
 18/20 anonim ***** válasza:
73%

Van b kategóriás jogsid?

Vezetési tapasztalatod?

Ha igen akkor van esélyed csomag küldő céghez jelentkezned,állítólag nagyon nyelv sem kell hozzá,csak bírd a gyűrődést,gondolom stressz is lesz azért.

1400-1600€ lehet keresni de gondolom akár többet is talán.

Anno mikor kint voltam németben nemzetközi furgonosként egy cégnél a DPD-s nő hozta a csomagot és angolul beszélt,meg is kérdeztem tőle hova valósi azt mondta Horváth és egy alvállalkozón keresztül van ott, mondat is hogy ugró deszkának jó még nem tanul meg németül és nem talál valami jobb melót, de nagyon vigyázni kell mert a magyar a magyarnak az ellensége meg ugye más nemzetiségek is.

2021. máj. 12. 03:48
 19/20 anonim ***** válasza:

17: ezért kérdeztem tőle, hogy a "szállás fele" pontosan mennyi.

A lányom kint tanult egyetemen, és messze nem volt elég 200 EUR a megélhetésre! A kollégium ára külön számít....

2021. máj. 12. 09:01
 20/20 anonim válasza:

Mi köze ennek ahhoz, hogy nő vagy vagy sem? Nem értem. Már ha csak nem szexmunkás akarsz lenni.

Egyébként nulla némettudással nem egyszerű a helyzet. Angolt mennyire beszéled? Az "elbeszélgetek" nem szint. Ahhoz elég, hogy kenyeret vegyél a boltban, vagy tudsz pl. összetett témákról beszélni? Ha kifejezetten jó az angolod, akkor van esélyed egész sok féle munkára - legalábbis alapvetően, ha nem számítjuk a covidot és hogy hány munkanélküli lett emiatt Németországban is.

Ha az angolod bukdácsol, és a németed nulla, akkor inkább maradj otthon és tanulj egy kicsit németül, mert így nagy eséllyel a legrosszabb helyekre vesznek fel, ahol majd jól ki is használják, hogy kvázi a a szerződésedet se tudod majd elolvasni. Nem mellesleg sok munkáltató direkt kihasználja a nyelvi hiányosságok miatt konfrontálódni képtelen alkalmazottakat. Hisz' aki nem tudja megmondani, hogy nem jó neki valami, az nem fog szólni általában.

AMúgy kevés nyelvtudással vendéglátóipar (pl szobalány), és gyári munka. De a covid miatt nehezebb a helyzet, sokan jó német nyelvtudással és tapasztalattal se kapnak most munkát könnyen.

2021. máj. 14. 20:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!