Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » A szabadságommal kapcsolatban...

A szabadságommal kapcsolatban most akkor kinek van igaza?

Figyelt kérdés

Tavaly októbertől közalkalmazottként dolgozok.

Idén szeptember végéig szól a szerződésem.

A hr-es elmagyarázta hogy 19 szabadságom van időarányosan, szeptemberig, mivel így adja ki a rendszer.

Na már most idén eddig kivettem 7 nap szabit. Mivel augusztustól fenntartóváltás lesz, így addig ki kell venni az időarányosan járó szabadságot.

Az egyik kolléganőm a 19 szabadságomat 12 hónappal osztotta el, holott az a 19 nap 9 hónapra szól, de hiaba magyarázok neki. Ugyanis az éves szabadságom: 20 az alap, 2 a gyerek után, 4 nap pedig a fizetési fokozatom miatt van.

Tehát 26 nap az éves szabadságom.

Így a 19 napot elosztva 9-el, majd megszorozva 7-tel ( mivel júliusig ki kell venni a szabikat) 14 napom vam júliusig. Ebből már 7 napom elment.

Szóval még 7 nappal gazdálkodhatnék. De kolleganőm azt mondta hogy csak 4-el, merthogy a 19-et 12 hónappal kell elosztani.

(Aztán majd augusztustól már nem leszünk közalkalmazottak, az éves szabadságomat majd akkor is időarányosítják csak -2 nappal kevesebb lesz az éves szabim. 20 alap, 2 a gyerek, 2 a korom után.)

2021. máj. 6. 19:43
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Nem is ertem ezeket a szamolasokat.

Ha egesz evben van 26 szabid akkor julius vegeig 26 / 12 * 7 (persze nem honap hanem nap aranyosan szamoljak, de ez itt most nem valtoztat). Ez kb 15.2 amit kerekitunk 15re. Ebbol jon le a 7 nap amit mar kivettel, azaz juliusig 8 napod maradt.

2021. máj. 6. 20:20
 2/2 anonim ***** válasza:
46%

Nincs 26 napja mert a szerzodese nem egesz evre szol. Ezert indul 19rol es nem 26rol

Kerdezo, szerintem jol szamolsz.

2021. máj. 7. 16:16

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!