Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Már most belefáradtam a...

Már most belefáradtam a munkakeresésbe és a munkába?

Figyelt kérdés

19 éves korom óta dolgozom időszakosan (közben tanfolyamokra jártam, utána egyetemre szóval emiatt nem mindig dolgoztam) most vagy 23 és úgy érzem kiégtem. Nulla sikerélményem volt eddig, nagyon sok rosszat tapasztaltam, bárkivel beszélek jobb élményekről számolnak be. Minden munkára alkalmatlan voltam, amiket kipróbáltam, nagyon untam mindet és most jutottam el odáig, hogy öngyilkos gondolataim vannak emiatt. Most diákmunkázom, lassan egy éve ugyanott és mostanában mindig sírva megyek haza, annyira utálom, de nem keresek mást mert nincs egyszerűen energiám plusz a legrosszabb hogy már nem hiszek benne, hogy bármelyik munka is jobb lehetne. Nézem a hirdetéseket és rosszul leszek. Valószínűleg hozzátesz a dologhoz az, hogy 21 évesen volt egy kb fél éves munkanélküli időszakom amikor semmit nem csináltam, csak munkákra jelentkeztem meg aludtam kb. A munka kereséssel így az a borzasztó időszak is eszembe jut sajnos. Tényleg nem tudom, hogy lehetne ezen változtatni, valószínűleg az is probléma, hogy olyan állásokat vállalok el amik annyira nem passzolnak hozzám, de csak ilyeneket találok. Introvertált vagyok és eddig csak olyan helyeken dolgoztam ahol egész nap emberekkel kellett interaktálnom. Most legszívesebben egy olyan munkát vállalnék, ahol max néha kell beszélni, de ilyen nem igazán van, max gyári munkák, de nekem az sem jött be a bezártság miatt.

Akinek jobb tapasztalatai vannak a munkavilágában ti mit csináltatok? Hogyan kerestetek munkát, ilyesmi?

2021. máj. 3. 16:39
 1/4 anonim ***** válasza:
58%
Szakma nélkül egyetlen esélyed, ha kimész külföldre mosogatni, felszolgálni, takarítani bruttó fél millió forintért. Azok sem könnyű munkák, de legalább örülsz majd, hogy degeszre keresed magad. Magyarországon ezt az érzést nem kapod meg.
2021. máj. 3. 17:00
 2/4 anonim ***** válasza:
89%
Milyen végzettséged van? Miben érzed magad jónak? Ezekről nem írtál. Át kéne gondolni és ennek mentén keresni valamit.
2021. máj. 3. 17:08
 3/4 anonim ***** válasza:

Én 8 éve dolgozom a szakmámban, a második munkahelyemen és most szeretnék váltani költözés miatt, de ha őszinte akarok lenni, akkor mázli kell hozzá.

Pályakezdőként mázlim volt, hogy felvettek egy nagy multioz és ki tudtam tanulni a szakmát. Amikor váltottam mázlim volt, hogy korrekt főnököm lett és rugalmas munkarendem, és már a bérem is elég jó. Most is valószínűleg ez lesz, ha pont szimpatikus leszek valahol az önéletrajzom alapján, és nekem is szimpatikus lesz a cég, akkor váltok, ha nem akkor várok.

Pofára megy minden, mivel minden hely annyira speciális, hogy úgyis fél év a betanulás ha előtte 8 évig a szakmában voltál csak más más területein.

Tehát szerintem ha nincs ismeretség, akkor a szerencsén múlik. A szerencse meg akkor jön össze, ha keresel, tájékozódsz, fejleszted magad, stb.

2021. máj. 4. 10:03
 4/4 anonim válasza:

Átérzem amiket írtál, én is hasonlón megyek keresztül. Lassan 23 éves vagyok, de nem igazán találom a helyem sehol. Vendéglátásban próbáltam ki magam először, ami borzasztóan nem volt nekem való, rossz tapasztalat volt. Gyárban is dolgoztam, a monotonitást nehezen viseltem el. Utána irodai munkám volt, ahol majdnem 2 évig voltam, de nem jöttem ki túl jól a kollégáimmal, ment a fúrás, pletykálkodás ezerrel, én pedig nem ilyen voltam.

Igazán én sem tudom milyen munka lenne nekem való, mi az amit tényleg szeretnék és nem gyomorgörcsökkel, muszájból mennék dolgozni. De ez a tehetetlenség is borzasztó, amíg keresgél az ember, munkát találni sem könnyű.

2021. okt. 17. 20:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!