Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mennyit lehet keresni kőműves...

Mennyit lehet keresni kőműves segédmunkával a gyakorlatban?

Figyelt kérdés

Legyenek szívesek csak azok válaszolni, akik gyakorlati tapasztalattal rendelkeznek.

Mindenhol olvasni, illetve a közvetlen környezetemben is hallani, hogy napi 20-25e Ft-os kifizetésért sem találni embert, ami számomra azért furcsa, mert szinte mindenki bruttó 250e Ft körül dolgozik(gyári munka, stb)

Kérem szépen és külön kiemelem, hogy az alábbi témákban ne nyilvánuljon meg lehetőleg senki, mert a kérdés nem ezekre vonatkozik:

1. Hogy milyen nehéz munka, nem olyan könnyű csinálni

2. Hogy a melegben kell dolgozni, rossz munkakörülmények között

3. Akik csak a netről olvastak híreket, hogy ilyen a bérezés.

Tehát én csak a gyakorlati tapasztalatra lennék kíváncsi, az alábbiakra:

Reális-e a napi 20-25 e Ft(vagy ha úgy tetszik 2000 - 2500 Ft) bérigény a piacot tekintve, valóban megfizetik-e a vállalkozók?

Amennyiben jelentkezek ilyen állásra és a bérezésemről esik szó, nyugodtan mondjam a fenti összeget?

Mindezeket jószándékból kérdezem, illetve ne gondolja senki azt, hogy egy irodai munkás vagyok aki megunta az alacsonyabb fizetést, én is dolgoztam éveken keresztül segédmunkásként korábban, tehát tisztában vagyok a kihívásokkal stb. Csak én akkor nagyjából 800-1000 Ft-ot kerestem, nem pedig napi 20-25e Ft-okat, mint amikről hallok innen-onnan.

Előre is köszönöm :)

#bérkalkuláció #gyakorlati tapasztalat #segédmunka bérezés #építőipari segédmunka ár #kétkezi munka megbecsülés #gyakorlati tapasztalaton alapuló bérkalkuláció
2021. ápr. 26. 10:46
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
De mondjal többet ameddig tart ez a felfutás lehet keresni
2021. ápr. 26. 16:45
 12/20 anonim ***** válasza:
Legjobb baratom napi 15ot kap segedmunkaskent. Egy honapban max. 12 napot hivjak dolgozni.
2021. ápr. 29. 00:22
 13/20 anonim válasza:
Dolgoztam már pár helyen, ezeknél a munkákkal csak az a baj hogy hatalmas a cserelodes szó szerint szarer hugyer akarnak dolgoztatni kihasználni a melósokat. Építőiparban, költöztetésnel dolgoztam pont tegnap én 15 ezret kaptam egy betonozasnal úgy, hogy reggel 7 től kezdtem és fél 7 re értem haza este, szerintem ennél többre ne szamits, hozzáteszem ez baromi kevés. Egyedül az alpinistaknal segédmunkásként adták oda a 20 ezer Ftot/ napra, arra már azt mondtam hogy jó! Csak sajnos ugyebár az nincs mindig, és azok a helyek ahol jól fizetnek ott mindig van ember. Tapasztalatból mondom hogy ha csak úgy hívnak hogy gyere dolgozni ott valami nincs rendben. Én akárhány vállalkozónal dolgoztam mindtol a panaszkodast hallottam hogy eddig csomó mindenki szarban hagyta, lelépett jaaaa??... Talán normálisan meg kéne fizetni az embereket és nem lenne ez. Épp ezért alkalmaznak alkoholistákat, cigányokat, meg mindenféle jött mentet mert minden normális ember be int nekik. A segedmunka az nem ráció hosszútávon ha nem akarsz kihasználva lenni meg leepulni pár év alatt mert ott csak azt lehet mást nem.
2021. máj. 5. 01:23
 14/20 anonim ***** válasza:

A 330ezer havonta miért kevés 8 általánost igénylő munkahoz ?

Gondolom ott is úgy volt 7kor kezdés de 8 körül reggeli idő, délben ebedido és van még pihenő idő.

Ez alapján 9 óra a napi meló az 1666 Ft óránként, és több ilyen beosztottam volt SENKI se akart elmenni a mekibe, aldiba. Sot, reggel 6:30kor a kocsiban (mert buszozni se kell soforjuk van) a mekiben vettük a capuccinot és nézték hogy hogyan rohangálnak az emberek, ok soha nem rohantak így.

Van alternatív meló, pl estrichesnel aki lapátol az 25 felett is kap naponta de az kemény.

A kőműves segédnel nem szakad bele senki. Elfarad a nap végére ? Végülis igen, de 6 altalanossal börtönviselt előélettel havi 330e ftos fizetésért ez ilyen .

2021. máj. 5. 06:17
 15/20 anonim válasza:
14-es ne azt nézd hogy kinek hány álltalanosa van, hanem azt hogy kinek milyen a munkához való hozzáállása, számíthatsz e rá, milyen keményen dolgozik. Nyilvánvaló a szakmunkát jobban megfizetik a vállalkozók, és ezzel nincs is probléma így van rendjén, viszont ugyebár a hivatalos bejelentésről gondolom nem kell beszélnem van vagy van nincs, a legtöbb helyen nincs, én pl dolgoztam olyan költözteto cégnél ahol a rakódok közt úgy fizettek, hogy a cigány kollégám kapott az egészér 7000 ezret, én ugyan azer a munkáért ugyan annyi óráert kaptam egy 10est, a vállalkozó gyerek legjobb haverja meg ugyan ezért kapott 20 ezret ami utólag derült ki. Undorító hányinger a legtöbb ilyen... Arról ne is beszéljünk hogy mindegyik azt nézi szinte hogy minél kevesebbet kelljen fizetni nem számít már a minőség sem nagyon sok helyen. Segéd munka ide oda a 15 ezer karcsú egész napra. 20 lenne a realis.... Szakmunka nyilván tobb
2021. máj. 5. 08:57
 16/20 anonim ***** válasza:

a hozzállás ér valamit igazad van de a munka értéke is.

Mivel én sok ilyennel dolgoztam együtt:

Betont kell vésni::

Betont vésünk hozd ide a szerszámokat.

eredmény: Semmi.

Betont vésünk hozd ide a vésőt:

Elhozza, de otthagyja a gépet, csak a vésőfej jött.

Okeé, hozd ide a vésőt, a gépet, és a hosszabbítót is.

Elmegy, hozza a hosszabbítót a gépet és a vésőfejet ott hagyja..

tudod mi lenne a feladata ?

Elmegy vésőgép fej hosszabbító lapát, seprű vödör jön.

A hosszabbító végét már útközben bedugja a konnektorba mert tudja hogy árammal megy.

Míg vés a szaki ő már szedi össze a szemetet hogy lássák hogy mi a feladat.

Besepregeti kiviszi cuccokat elpakolja.

De mondhatok tégla vágást, falaznak.

Segéd téglát vág.

Mivel eltolásba rakják ezért 13 és mondjuk 32 centis darabok kellenek felváltva.

Jószi leszól, pisti vágj egy 13 centiset.

Józsi áll pisti vág

Pisti odaadja Józsi odarakja pisti pihen.

Józsi leszól 32 centis kell.

Pisti vág, odarakja.

Józsi leszól a cigarettázó pistinek, nincs tégla, Józsi pihen pisti téglát tesz oda.

majd előről:

Jószi leszól, pisti vágj egy 13 centiset.

Józsi áll pisti vág

Pisti odaadja Józsi odarakja pisti pihen.

Józsi leszól 32 centis kell.

Pisti vág, odarakja.

Józsi leszól a cigarettázó pistinek, nincs tégla, Józsi pihen pisti téglát tesz oda.

És így megy lépésről lépésre, Pistinek SOHA nem jut eszébe hogy legyen tégla anyag, levágott tégla darab.

ha pistit elküldjük 3 apróságért a telek végébe, Pisti 2 de legalább 1 dolgot elfelejt a 60 méteres gyalogúton, és Pisti örökké gyalogol. A nap végén elmondja mennyit ment, pedig azért csinált sok dolgot mert NEM FOGTA FEL hogy ha elmegy a flexért, közben visszavihetné oda a fúrót, ls ha hozza a flexet akkor KORONG is kell amivel vágni fognak, és a korong cseréhez kell a fogó is mert nm fog lejönni.

Rossz esetben a szerszámot se hozza hanem méregből kalapáccsal szétveri a csapágyát a flexnek, 30 percet is akár kalapálja, majd szétjön, rá a másik korong , beindítja a csapágy kuka és megjegyzi: Ez a főnök már megint egy sz-rt vett.

Na, szóval ez alapján LAZÁN meg tudna többet is egy segéd keresni, de ahhoz dolgozni kellene.

Én próbáltam a több pénz variációt, hidd el nem működik.

AJánlat: 4 éve:

Te figyelj, 7 éve vagy nálam, Bicskén veszek egy házat neked.

A te fizud itt marad nálam, a feleségedéből éltek, ő ha nem akar ott melózni itt gazdagék laknak takaríthat már most hozom a munkákat, neked is lesz 300e ft havonta és neki is.

Én a 300adat félreteszem, 2 év alatt megvan a bicskei ház ára. Odaadom nektek, addig is élhettek benne, és járhattok a céges kocsival (VW, 80e km, klímás meg minden) csak legyen szép állapotban.

Ezért cserébe annyit kérek, hogy ha jönnek más melósok akkor próbáljuk meg megoldani hogy dolgozzanak, és nem bemutató hogy ma sztrájk nap van (mert volt egy héten egyszer nincs kedvem dolgozni nap, főleg ha leléptem az építkezésről), pl 2 ember 30 tégla 1 nap ! :)

2 év alatt, de legyen 2.5, kertesház tulajokat csináltam volna belőlük.

Na szóval tudod mi lett ? Semmi, vállalkozó lett, első üzlete eladott a navosok részére zárjegy nélküli cigit, fenn is volt a nav facebook oldalán :) :) Ma már vidéken élnek, és meg bezártam a boltot, úgyse volt hozzá kedvem, másból élek évek óta.

Elnézést hogy ezt mondom, de ennyit érnek.

2021. máj. 5. 11:07
 17/20 anonim válasza:
Mivel rengeteg gyenge felfogású ember van ezért ez igencsak játszik a dologba 16 os. Viszont éppen ezért kellene már eleve úgy indítani, hogy magasabb bérezés, és akkor a munkaerő is olyan lenne. Ha meg valaki gyenge felfogású meg nem lehet rá számítani ki kell rúgni a francba. És sok vállalkozó éppen ez az amit nem fog fel, hogy szarer hugyer akarja dolgoztatni az embereket, persze megköveteli hogy minden teljes mértékben működjön. Ebben az a probléma hogy míg keveset fizet nem fog... Ott tartunk manapság, hogy 15 ezer alatt a 8 altalanossal rendelkező cigány sem megy el dolgozni fizikai munkát, teszem hozzá jogosan. Minél kevesebbet fizetnek, annál rosszabb lesz a munkaerő, cigányok, alkoholisták, fizikailag szellemileg visszamaradottak, olyanok akikre nem lehet számítani, reggel fél órával előtte beszól hogy bocs részeg vagyok nem tudok menni, a másik be sem szól lelép, de ezek a vállalkozók mind kivétel nélkül megérdemlik. Ha kicsit emelne mindenki a béren, meg meglenne a megfelelő bejelentés, stb, akkor meg is lehet követelni a kemény munkát, és igenis abba a pillanatban ki is lehet rúgni azt akire nem lehet számítani. Ebben az esetben úgyis a kemény mag fog bent maradni, de azokat igenis meg kell fizetni.. Ebben az esetben már lehet mondani hogy te ide figyelj Miska gyerek 20 ezret fizetek neked egy napra elvárom a munkához való hozzáállásod legyen jobb, ne késs, csináld meg a munkát és akkor nincs baj, és hidd el kifog esni a szenny része. Csak úgy mondanám, hogy a költözteto akinél dolgoztam a mai napig sír hogy nincs embere meg nem maradnak meg nála.. Gyerekek emelni kell a béren és gondolkodni nem pedig sírni. Ilyen egyszerű. Kis pénz kis foci, nagy pénz nagy foci.
2021. máj. 6. 02:18
 18/20 anonim ***** válasza:

Az a baj hogy soha nem voltal főnök.

Próbáltam, teljesen esélytelen , minden emelés átlagosan 1-2 hónapig tart.

Az emberek így működnek, fizethetsz nekik bármennyit.

2021. máj. 6. 06:22
 19/20 anonim válasza:
Hát nem tudom akkor nálad milyen emberek dolgoztak, de szerintem a pénznel nagyobb motiváló erő nincsen. Tény, hogy sosem voltam főnök, de saját magamból kiindulva, szívesebben és jobb kedvvel megcsinálom az adott munkát ha normálisan fizetnek, és egy olyan közösségben kell dolgoznom ahol szintúgy együtt tudok dolgozni másokkal, nem pedig a sörhasú alkoholista cigánnyal kell talicskaznom aki sztárolja magát milyen kemény a két doboz cigitol meg az 5 rekesz sortol amiket megiszik a munka alatt, aztán liheg 2 perc után mert amúgy duma van de kondi annál kevesebb. Saját tapasztalatom pedig az, hogy olyan helyen ahol tényleg nincs megfizetve a munka, csak ilyenek járnak. Mind lepukkant alkoholista.. Aki pedig nem becsüli meg a jó bérezést azt ki kell rúgni.
2021. máj. 6. 19:33
 20/20 anonim válasza:
Valószínűleg már nem aktuális de jelenleg én is le lettem húzva mert sürgős volt a pénz és hagytam magam festő ként napi 13 ba voltam 1 évig. Utánna váltottam ahol voltam az univerzális ember aki mindenhez értett pl burkolás, gipszkartonozás, ácsmunka stb.. Az kapta meg a napi 20 ezret. Én meg "csak" festő voltam...Szóval kétlem hogy pár éve meg ma is jól keres a segéd...Persze váltottam komolyabb helyre ahol a napi 18 már nem rosz. De az is szakmunkás!
júl. 2. 08:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!