Mennyit lehet keresni kőműves segédmunkával a gyakorlatban?
Legyenek szívesek csak azok válaszolni, akik gyakorlati tapasztalattal rendelkeznek.
Mindenhol olvasni, illetve a közvetlen környezetemben is hallani, hogy napi 20-25e Ft-os kifizetésért sem találni embert, ami számomra azért furcsa, mert szinte mindenki bruttó 250e Ft körül dolgozik(gyári munka, stb)
Kérem szépen és külön kiemelem, hogy az alábbi témákban ne nyilvánuljon meg lehetőleg senki, mert a kérdés nem ezekre vonatkozik:
1. Hogy milyen nehéz munka, nem olyan könnyű csinálni
2. Hogy a melegben kell dolgozni, rossz munkakörülmények között
3. Akik csak a netről olvastak híreket, hogy ilyen a bérezés.
Tehát én csak a gyakorlati tapasztalatra lennék kíváncsi, az alábbiakra:
Reális-e a napi 20-25 e Ft(vagy ha úgy tetszik 2000 - 2500 Ft) bérigény a piacot tekintve, valóban megfizetik-e a vállalkozók?
Amennyiben jelentkezek ilyen állásra és a bérezésemről esik szó, nyugodtan mondjam a fenti összeget?
Mindezeket jószándékból kérdezem, illetve ne gondolja senki azt, hogy egy irodai munkás vagyok aki megunta az alacsonyabb fizetést, én is dolgoztam éveken keresztül segédmunkásként korábban, tehát tisztában vagyok a kihívásokkal stb. Csak én akkor nagyjából 800-1000 Ft-ot kerestem, nem pedig napi 20-25e Ft-okat, mint amikről hallok innen-onnan.
Előre is köszönöm :)
A 330ezer havonta miért kevés 8 általánost igénylő munkahoz ?
Gondolom ott is úgy volt 7kor kezdés de 8 körül reggeli idő, délben ebedido és van még pihenő idő.
Ez alapján 9 óra a napi meló az 1666 Ft óránként, és több ilyen beosztottam volt SENKI se akart elmenni a mekibe, aldiba. Sot, reggel 6:30kor a kocsiban (mert buszozni se kell soforjuk van) a mekiben vettük a capuccinot és nézték hogy hogyan rohangálnak az emberek, ok soha nem rohantak így.
Van alternatív meló, pl estrichesnel aki lapátol az 25 felett is kap naponta de az kemény.
A kőműves segédnel nem szakad bele senki. Elfarad a nap végére ? Végülis igen, de 6 altalanossal börtönviselt előélettel havi 330e ftos fizetésért ez ilyen .
a hozzállás ér valamit igazad van de a munka értéke is.
Mivel én sok ilyennel dolgoztam együtt:
Betont kell vésni::
Betont vésünk hozd ide a szerszámokat.
eredmény: Semmi.
Betont vésünk hozd ide a vésőt:
Elhozza, de otthagyja a gépet, csak a vésőfej jött.
Okeé, hozd ide a vésőt, a gépet, és a hosszabbítót is.
Elmegy, hozza a hosszabbítót a gépet és a vésőfejet ott hagyja..
tudod mi lenne a feladata ?
Elmegy vésőgép fej hosszabbító lapát, seprű vödör jön.
A hosszabbító végét már útközben bedugja a konnektorba mert tudja hogy árammal megy.
Míg vés a szaki ő már szedi össze a szemetet hogy lássák hogy mi a feladat.
Besepregeti kiviszi cuccokat elpakolja.
De mondhatok tégla vágást, falaznak.
Segéd téglát vág.
Mivel eltolásba rakják ezért 13 és mondjuk 32 centis darabok kellenek felváltva.
Jószi leszól, pisti vágj egy 13 centiset.
Józsi áll pisti vág
Pisti odaadja Józsi odarakja pisti pihen.
Józsi leszól 32 centis kell.
Pisti vág, odarakja.
Józsi leszól a cigarettázó pistinek, nincs tégla, Józsi pihen pisti téglát tesz oda.
majd előről:
Jószi leszól, pisti vágj egy 13 centiset.
Józsi áll pisti vág
Pisti odaadja Józsi odarakja pisti pihen.
Józsi leszól 32 centis kell.
Pisti vág, odarakja.
Józsi leszól a cigarettázó pistinek, nincs tégla, Józsi pihen pisti téglát tesz oda.
És így megy lépésről lépésre, Pistinek SOHA nem jut eszébe hogy legyen tégla anyag, levágott tégla darab.
ha pistit elküldjük 3 apróságért a telek végébe, Pisti 2 de legalább 1 dolgot elfelejt a 60 méteres gyalogúton, és Pisti örökké gyalogol. A nap végén elmondja mennyit ment, pedig azért csinált sok dolgot mert NEM FOGTA FEL hogy ha elmegy a flexért, közben visszavihetné oda a fúrót, ls ha hozza a flexet akkor KORONG is kell amivel vágni fognak, és a korong cseréhez kell a fogó is mert nm fog lejönni.
Rossz esetben a szerszámot se hozza hanem méregből kalapáccsal szétveri a csapágyát a flexnek, 30 percet is akár kalapálja, majd szétjön, rá a másik korong , beindítja a csapágy kuka és megjegyzi: Ez a főnök már megint egy sz-rt vett.
Na, szóval ez alapján LAZÁN meg tudna többet is egy segéd keresni, de ahhoz dolgozni kellene.
Én próbáltam a több pénz variációt, hidd el nem működik.
AJánlat: 4 éve:
Te figyelj, 7 éve vagy nálam, Bicskén veszek egy házat neked.
A te fizud itt marad nálam, a feleségedéből éltek, ő ha nem akar ott melózni itt gazdagék laknak takaríthat már most hozom a munkákat, neked is lesz 300e ft havonta és neki is.
Én a 300adat félreteszem, 2 év alatt megvan a bicskei ház ára. Odaadom nektek, addig is élhettek benne, és járhattok a céges kocsival (VW, 80e km, klímás meg minden) csak legyen szép állapotban.
Ezért cserébe annyit kérek, hogy ha jönnek más melósok akkor próbáljuk meg megoldani hogy dolgozzanak, és nem bemutató hogy ma sztrájk nap van (mert volt egy héten egyszer nincs kedvem dolgozni nap, főleg ha leléptem az építkezésről), pl 2 ember 30 tégla 1 nap ! :)
2 év alatt, de legyen 2.5, kertesház tulajokat csináltam volna belőlük.
Na szóval tudod mi lett ? Semmi, vállalkozó lett, első üzlete eladott a navosok részére zárjegy nélküli cigit, fenn is volt a nav facebook oldalán :) :) Ma már vidéken élnek, és meg bezártam a boltot, úgyse volt hozzá kedvem, másból élek évek óta.
Elnézést hogy ezt mondom, de ennyit érnek.
Az a baj hogy soha nem voltal főnök.
Próbáltam, teljesen esélytelen , minden emelés átlagosan 1-2 hónapig tart.
Az emberek így működnek, fizethetsz nekik bármennyit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!